Les den offisielle beskrivelsen

Grunnlagt i 1451, University of Glasgow er det fjerde eldste universitetet i den engelskspråklige verdenen, og har blitt kåret til Scottish University of the Year 2018 . Glasgow er et sted som inspirerer ambisiøse mennesker til å lykkes. Et sted der spørrende sinn kan utvikle ideene sine. Et sted hvor mennesker gjør funn som forandrer verden.

University of Glasgow inkluderer blant sine studenter faren til økonomi Adam Smith , og Adam Smith Business School er kåret til hans ære. Vi tar sikte på å følge arven hans og skape verdensskiftende nyutdannede som har en positiv innvirkning på kultur og samfunn.

Vi hjelper til med å transformere organisasjoner og karrierer. Vår virksomhet skaper inspirerende ledere, forskere og fagpersoner hvis forskning og forhold til industrien har reell innvirkning, og påvirker organisasjoner når de utvikler seg og vokser globalt.

Skolen har den tredoble kronen av akkreditering og er akkreditert av Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB International), European Quality Improvement System (EQUIS), og Glasgow MBA er akkreditert av Association of MBAs (AMBA).

Hvorfor Adam Smith Business School?

Adam Smith er anerkjent over hele verden som en av de mest innflytelsesrike figurene som dukker opp fra den skotske opplysningstiden og feltet for økonomi. Å navngi Business School til ære minnes hans nære bånd til universitetet og forbedrer universitetets internasjonale omdømme.

Opplyst, engasjert og initiativrik

Ved å delta i tverrfaglig og forskningsledet undervisning, gir vi studentene en appetitt for kritisk utredning og læring. Vi oppfordrer også, informert gjennom en ansettelsesevne og engasjement agenda, utvikling av 21th århundre kandidategenskaper og ferdigheter. Internasjonalt anerkjent forskning som informerer akademia, politikk og praksis, vil drive Adam Smith Business School fremover; formidlingen vil informere om undervisning, forme vår kultur og gi effekt, samtidig som den fremmer tradisjonen for skotsk opplysning og virksomhet.

University of Glasgow Business School utvikler seg raskt i sitt oppdrag å være internasjonalt kjent og høyt ansett for både undervisningskvalitet og forskning av høy kvalitet. Koblingen vår til en så utpreget forsker skiller universitetet og handelshøyskolen og demonstrerer vår tverrfaglige tilnærming til forretningsdisipliner.

Adam Smith og University of Glasgow

Smith beskrev tiden sin i Glasgow som: 'den desidert mest nyttige og derfor som den klart lykkeligste og mest ærefulle perioden i mitt liv.'

Adam Smith ble født i 1723 i Kirkcaldy. Han gikk inn i Glasgow University i 1737 på den tidlige - men for den gang ikke uvanlige - alder av fjorten år. Han vendte tilbake til universitetet, først som professor i logikk i 1751 og deretter et år senere som professor i moralsk filosofi, et verv han hadde til han forlot det akademiske livet i 1764 for den mer lukrative stillingen som lærer / ledsager til den unge hertugen av Buccleuch .

Det var ikke hans endelige forening, fordi han i 1787 ble valgt til rektor ved universitetet, og i et takkebrev bemerket han at han husker sine professordager som 'den klart mest nyttige og derfor som den klart lykkeligste og mest ærefulle periode i min liv.' Utover kurs i filosofi og rettsvitenskap diskuterte han også historie, litteratur og språk og publiserte essays om språk og astronomiens historie. Men det mest bemerkelsesverdige andre produktet fra hans Glasgow-år er hans andre store bok, Theory of Moral Sentiment som dukket opp i 1759.

Alt Smiths arbeid er dypt gjennomsyret av moralsk filosofi. Det enkle faktum at den endelige utgaven av Theory of Moral Sentiment , som inneholder omfattende revisjoner, dukket opp i 1790, året for hans død, forteller oss at Smiths engasjement for det moralske synspunktet var ved siden av og utover publiseringen av The Wealth of Nations .

Arven etter Adam Smith

Smith er motstander av forsøk på å lede 'markedet', men det han virkelig motsetter seg er forsøket på å rette individets aktiviteter, deres 'naturlige frihet' til å forfølge sine egne mål på sin egen måte. Dette er i seg selv en 'moralsk' stilling, og Smith forlater aldri det perspektivet. Derfor bemerker han at arbeidsdelingen, som en ondartet utilsiktet konsekvens, gjør arbeideren dum og uvitende. For å bøte på dette tar han til orde for et offentlig subsidiert system for barneskoleopplæring. På samme måte kan regjeringen regulere institusjoner (inkludert banker) i allmenn interesse.

Den velkjente Smiths Smith er "kapitalismenes far" , talsmann for "markedskrefter" og tro på noe som kalles den "usynlige hånden" for å oppnå optimale økonomiske resultater. Likevel, hvis vi faktisk leser Smith, kan disse attribusjonene sees som grove forenklinger. Hvis han ble spurt om hva som Smith ville ha laget av "securitiserte lånepakker" , "giftige gjeld" og lignende, ville svaret hans sikkert ha vært at denne praksis var i strid med det han prøvde å lære. Hans altomspennende bekymring for moralsk filosofi som ville gjøre ham kritisk til måten samtidsøkonomien er blitt drevet på. Hvis han var "kapitalismens far" , ville han være en skuffet foreldre.

Smith er en helhetlig tenker. Den økonomiske komponenten i visjonen hans er bare en av de mange, og som ble vevd inn i hans totale tanke. Smith var ikke bare den første økonomen, han var også en subtil og betydelig filosof, en informert og sofistikert historiker, en oppmerksom og innsiktsfull sosiolog og en oppfatning av kulturanalytiker. Kort sagt tilbyr han et syn på verden og menneskelig atferd i den, som er rik og sammensatt.

-Kristopher J Berry, professor i politisk teori (emeritus)

Programmer gitt i:
  • Engelsk

Denne skolen tilbyr også:

MBA

Adam Smith Business School, University of Glasgow

Glasgow MBA vil gi deg avgjørende ferdigheter og kunnskaper og gi deg de nettverksmulighetene du trenger for å få fart på karrieren, enten som leder i privat, tredje elle ... [+]

Glasgow MBA vil gi deg avgjørende ferdigheter og kunnskaper og gi deg de nettverksmulighetene du trenger for å få fart på karrieren, enten som leder i privat, tredje eller offentlig sektor, eller i å utvikle din egen gründerambisjon. Vi gir deg en-til-en-støtte for å hjelpe deg med å utvikle deg til en vellykket leder.

Hvorfor dette programmet?Vi har undervist i MBA siden 1976. Programmet vårt er AMBA-akkreditert, noe som betyr at vår MBA er internasjonalt anerkjent til den høyeste standard.Vi rekrutterer målbevisst en liten, men mangfoldig gruppe av studenter. Som et resultat vil du motta dedikert 1-2-1 undervisning og støtte, mens du også kan ta deg tid til å lære av dine medstudenters erfaring og ferdighetssett.Lasses Briller er interaktive, og får den rette balansen mellom undervisning og diskusjon.Gjennom året har vi en rekke sosiale, nettverks- og gjestetalerhendelser for å forbedre læringsopplevelsen din og hjelpe deg med å få mest mulig ut av din MBA.Vi tilbyr en MBA Award for Professional Development and Employability Award. Dette er et unikt initiativ som inkluderer en mulighet for deg til å bli veiledet av en av våre MBA-studenter.... [-]
Det forente kongerike Storbritannia og Nord-Irland Glasgow
September 2020
Engelsk
Heltid studier
12 måneder
Campus
Les mer på norsk

Adam Smith Business School - Overview