Saint Joseph University of Beirut

Introduksjon

Les den offisielle beskrivelsen

109747_109732_img2018720872.jpg

Om USJ

Saint-Joseph University of Beirut (USJ) er et privat libanesisk universitet som ble grunnlagt i 1875. Universitetet og dets grader er offisielt anerkjent av den libanesiske staten i samsvar med bestemmelsene i den private høyere utdanningen som styrer høyere utdanning i Libanon.

  • Universitetet ble akkreditert av AERES (Agence d'évaluation de la Recherche et de l'enseignement supérieur - et fransk akademisk forskningsevalueringsbyrå) i 2009.
  • Det er medlem av Forbundet for arabiske universiteter, Universitetsuniversitetet, Sammenslutningen av helt eller delvis franskspråklige universiteter, Den internasjonale føderasjonen av katolske universiteter, Sammenslutningen av europeiske katolske universiteter, Forbundet til Jesuit Høyere utdanningsinstitusjoner i Europa og Libanon, Euro-Middelhavsforeningen, og EuroMed Permanent University Forum.
  • Det har mer enn 200 samarbeidsavtaler forskjellige universiteter, det være seg arabiske, europeiske, amerikanske, kanadiske, kinesiske eller japanske.
  • Den huser det permanente hovedkvarteret for Society of Arab Dental Faculties, som er vert for sin tilknyttet, fakultetet for tannlege medisin.
  • Den huser det permanente hovedkvarteret til Arabforbundet for fakulteter
  • Det huser konfucius-instituttets hovedkvarter for undervisning i kinesisk språk og sivilisasjon.
  • Det huser hovedkvarteret til Japans akademiske senter.115533_SIOpagepubAinNajmdemiA42019-small.jpg

USJ Mission Statement

Universitetets oppdrag, visjon og verdier er definert i sitt charter. De dreier seg om to hovedakser: undervisning og forskning, men det finnes også en tredje aksje for samfunnsengasjement.

I den forstand er USJ en lærings- og forskningsinstitusjon. Den fremmer toppkvalitet og har som mål å skape studenter til det beste av landet og regionen, og derved åpner mulighetene for dem. Ikke bare det, men det søker også å fremme dialog gjennom bikulturalisme og flerspråkighet, alt mens det fortsatt er et trygt fristed for refleksjon og karakterbygging.

Charteret krever at alle medlemmer av universitetssamfunnet forplikter seg til å fremme personlig frihet mens de fortsatt er åpne for åndelig engasjement. Medlemmer av alle religiøse kirkesamfunn, hvis meget flertall er idiosynkratisk til det libanesiske samfunnet, blir bedt om å ta del i denne fortalene, noe som innebærer et underliggende tema for gjensidig respekt og kunnskap. Charteret sier også at USJ tjener alle medlemmer av samfunnet, uavhengig av sosiale og etniske forskjeller, noe som forklarer betydningen av å bevare mangfoldet i fakultetet og studentenes kroppen. USJ nekter å følge en ideologi og velger i stedet å gjøre det til sine campuser et åpent rom for dialog og utveksling av informasjon så lenge ingen friheter krenkes og ingen akademiske aktiviteter forstyrres. Det håper å fungere som surdeig til det samfunn den tilhører.

USJ aksepterer også stor betydning for sitt "tredje oppdrag" som nevnt tidligere: samfunnsengasjement. Universitetet er en pioner på dette feltet, og har tatt eksemplariske tiltak som, men ikke begrenset til, følgende:

  • Systemet for proporsjonal representasjon brukes under studentvalg for å bedre representere alle politiske sider og oppmuntre flere mennesker til å delta i demokratisk liv
  • Frivillighetsprogrammet "Opération 7ème jour" som fremmer samfunnsengasjement og læring av sosiale, nasjonale og menneskelige verdier

Kulturaktiviteter organisert av de ulike studentene; disse gjør at alle kan vise frem sine ferdigheter og talenter, noe som gjør studentlivet så mye mer livlig.

109745_109728_28513.jpg

Steder

Beirut

Address
Beirut, Beirut Governorate, Libanon