Keystone logo
University of Ljubljana

University of Ljubljana

University of Ljubljana

Introduksjon

Hvert nye studieår gir nye muligheter for faglig og personlig vekst, og vi ser frem til å oppmuntre deg på denne spennende lærings- og oppdagelsesreisen. Vi er glade for å ønske deg velkommen til denne informasjonspakken til studiene våre og håper du finner noe av din interesse.

Informasjonsdager 2024

Å velge studier er en av de viktigste avgjørelsene i livet ditt. Vi foreslår at du tenker nøye over hva du liker, da det gjør det mye enklere å studere. Besøk våre nettsider og sosiale nettverk til fakultetene du er interessert i, lær alt du trenger å vite når velge å studere ved universitetet vårt , og forberede spørsmålene dine. Hvis du trenger råd eller hjelp, ikke nøl med å kontakte oss. Vi vil gjøre vårt beste for å gi deg all informasjon og svar på eventuelle spørsmål du måtte ha.

 • Du er velkommen til å bli med på online-infoøktene, som holdes 22. og 23. februar 2024 kl. 13.00 CET. Nettsesjonen vil gi deg muligheten til å få førstehåndsinformasjon om å studere ved universitetet i Ljubljana og å bo i Slovenia, samt å møte representanter for noen akademier og fakulteter. Denne økten vil være på engelsk.
 • 1. mars 2024 kl. 14.00 CET vil vi organisere online Q & En økt som er en fin måte å stille spørsmål og finne ut mer om søknadsopptaksprosedyren for bachelorstudier og godkjenning av utenlandsk videregående opplæring. Denne økten vil være på engelsk.

t

Skrive:

Mer informasjon om bachelor- og mastergradsprogrammer, samt søknadsperioder finner her .

Utlysningen 2024/2025 for master- og doktorgradsstudier publiseres snart.

De fleste av våre medlemmer (akademier og fakulteter) er lokalisert i Ljubljana, hovedstaden i Slovenia, bortsett fra vårt fakultet for maritime studier og transport som ligger i Portorož ved Adriaterhavet.

Ljubljana er en veldig hyggelig og ungdommelig by å bo i. Vi har mange museer, gallerier, teatre, kinoer, institutter, biblioteker og et av de eldste filharmoniske orkestrene i verden. I sentrum finner du mange puber, restauranter, klubber og butikker. Det er også mange grønne områder. Kongresni trg (torget) er et av de sentrale torgene i Ljubljana som også er sete for rektoratet ved universitetet i Ljubljana.

Våre studieprogrammer spenner over alle studieretninger: kunst, kunst, naturvitenskap, teknologi og ingeniørvitenskap, samfunnsvitenskap, humaniora, medisin, helsevitenskap og idrett, som er utformet i tråd med retningslinjene for Bologna-prosessen. Innenfor universitetet i Ljubljana og i samarbeid med utenlandske universiteter tilbyr vi felles, tverrfaglige og tverrfaglige studieprogrammer i alle tre sykluser. I tillegg til forelesninger, veiledninger og seminarer, legger vi stor vekt på praktisk opplæring, inkludering av studenter i prosjektarbeid, internasjonal utveksling, karriereveiledning, og fritidsaktiviteter og andre aktiviteter.

Som vår student vil du ha en flott mulighet til å studere i det mangfoldige internasjonale samfunnet med mange gjesteprofessorer og internasjonale studenter fra hele verden. Hvert år oppgraderer og utvikler rundt 40.000 studenter sine kunnskaper og ferdigheter ved institusjonen vår, blant dem har vi 8 %, er internasjonale studenter. Universitetet i Ljubljana-programmene fullføres av mer enn halvparten av alle bachelorutdannede i Slovenia, mer enn to tredjedeler av master- og spesialiseringsgradinnehavere og mer enn 80 prosent av doktorer i naturvitenskap.

Vår forpliktelse til akademisk fortreffelighet og mangfold av aktiviteter bekreftes av deninternasjonale universitetsrangeringen og mange andre nasjonale og internasjonale anerkjennelser av studie- og forskningsresultatene til vårt akademiske og forskningsmiljø.

En spesiell bekymring for universitetet i Ljubljana er overføring av kunnskap til industrien, for sikkerheten til miljøet, folks helse, livskvaliteten og den velstående økonomien, og det er grunnen til at vi samarbeider tett med mange slovenske og utenlandske selskaper. Våre partnere er fremtredende multinasjonale selskaper og topp slovenske organisasjoner.

www.uni-lj.si/study kan du finne informasjonsveiledninger som er spesielt designet for internasjonale studenter som har tenkt å studere ved universitetet i Ljubljana, informasjon om studieprogrammer og annen nyttig informasjon som vil lette starten her. Dette settet med guider er designet spesielt for å hjelpe deg med å velge godt og ta den riktige avgjørelsen når du velger studieprogram ved universitetet. Våre veiledninger vil gi deg innsikt i studiemuligheter ved universitetet av Ljubljana og bor i Slovenia. Du kan også søke etter programmer etter felt og kategorier .

Du må søke om påmelding og godkjenning av utenlandsk utdanning gjennom eVŠ nettportal (lenker til søknadsperioder og tidslinje for opptak og anerkjennelsesprosedyre ). Du kan finne informasjon om tilbudte studieprogrammer, data om studietid, opptakskrav, antall ledige stillinger, studiemåte osv. i Ring for påmelding . For å hjelpe deg med søknadsopptaksprosedyren har vi utarbeidet videopresentasjoner og instruksjoner som er tilgjengelige på www.uni-lj.si/study/impressions/promotional-material .

For å lære mer om utdanningssystemer og retningslinjer i Slovenia, se kortvideoen serie som ble utarbeidet av vårt utdannings-, vitenskaps- og idrettsdepartement.

Opptaksprosedyre

Velkomstveiledning

For å få det beste ut av din korte tid med oss, har vi forberedt denne velkomstguide som vil hjelpe deg å gjøre oppholdet ditt ved universitetet i Ljubljana til en verdifull studieerfaring i tillegg til en uforglemmelig tid i livet ditt.

Hvis noen spørsmål forblir ubesvart etter å ha lest denne veiledningen, ikke nøl med å kontakte oss:
Godkjenning av utenlandsk videregående opplæring: [email protected]
Godkjenning av utenlandsk utdanning for opptak til master- og doktorgradsstudier og overføring: ta kontakt med den autoriserte personen ved det aktuelle fakultetet/akademiet
Søknad og opptaksprosedyre: [email protected]
Teknisk assistanse for å fylle ut søknaden om påmelding: [email protected]
År Pluss: [email protected]
Slovensk språkkurs: [email protected]
Stipend: [email protected]
Informasjon om Visa: [email protected]

Du kan også utvide horisonten med sommerskolekursene våre i et inspirerende internasjonalt miljø eller studere som utvekslingsstudent et helt studieår eller ett semester.

Vi inviterer deg til å starte din akademiske vei hos oss, øke dine personlige og profesjonelle karrieremuligheter og bli et verdifullt medlem av vårt stolte og kreative fagmiljø.

Vi ser frem til å ønske deg velkommen til vårt universitet.

Studentinntrykk

Studentene er hjertet i samfunnet vårt og motivasjonen til lærere og ansatte. Vi oppfordres til å lære av hverandre og de mange mulighetene som tilbys av studier, sosiale, kulturelle, fritidsaktiviteter, sport og fritidsaktiviteter i vårt mangfoldige akademiske samfunn.

Universitetet i Ljubljana er en åpen institusjon. Vi ser frem til å ha så mange studenter fra andre land som mulig. For oss er dere ambassadører for vennskap i forholdet mellom deres land og Slovenia. Obligasjoner som skapes under studiet er vanligvis verdsatt gjennom hele livet. Vi inviterer deg til å starte din akademiske vei med oss, øke dine personlige og profesjonelle karrieremuligheter og bli et verdifullt medlem av vårt stolte og kreative akademiske fellesskap.

Nettsted: www.uni-lj.si/study

E-post: [email protected]

Steder

 • Ljubljana

  University of Ljubljana Kongresni trg 12, 1000, Ljubljana

  • Ljubljana

   University of Ljubljana Kongresni trg 12, 1000, Ljubljana

   • Ljubljana

    University of Ljubljana Faculty of Electrical Engineering Tržaška cesta 25, 1000, Ljubljana

    • Ljubljana

     University of Ljubljana Faculty of Public Administration Gosarjeva ulica 5, 1000, Ljubljana

     • Ljubljana

      Kongresni trg, 12, 1000, Ljubljana

      Spørsmål