Keystone logo
Tallinn University of Technology

Tallinn University of Technology

Tallinn University of Technology

Introduksjon

TALTECH - HVOR BÆREKRAFTIG DIGITAL FRAMTID LEVERES!

Hvorfor TalTech?

SOLID OMdømme OG INTERNASJONAL STUDIERARFARING

● Grunnlagt i 1918, har TalTech ca. 9000 studenter (10 % er internasjonale), noe som gjør det til det største og et av de mest internasjonale universitetene i hovedstaden.

rangert blant topp 3 % av de globale universitetene ( QS World University Rankings ) og topp 2 % innen spesifikke felt, som Engineering, Technology og Business Administration.

● Medlemskap i EuroTeQ-nettverket gir våre studenter tilgang til kurs ved andre topprangerte teknologiske universiteter over hele Europa.

UNIKE PROGRAMMER OG HANDS-ON PRAKTISKE STUDIER

● Unike og internasjonalt anerkjente programmer og moderne læringsmiljø skaper læreplaner som er skreddersydd for å møte de siste kravene fra arbeidsmarkedet . Vi engasjerer aktivt erfarne utøvere fra privat sektor i prosessen.

● Hos TalTech implementerer vi utfordringsbasert læring , løser problemer i den virkelige verden og utvikler ferdigheter som er nødvendige for dagens dynamiske verden.

Moderne laboratorier og fasiliteter venter på studenter på vår grønne og smarte campus. Her testes og implementeres banebrytende teknologier daglig. Campusen vår er også hjemsted for over 50 høyteknologiske selskaper.

VIBRANT STUDENTLIV OG IDRETTSfellesskap

● TalTech er kjent for sitt aktive studentliv, med nesten 40 ulike studentorganisasjoner involvert i alt fra satellittbygging til større arrangementsorganisasjoner. Hver student har muligheten til å oppdage lidenskapen sin og få verdifull erfaring i å lære å administrere en bedrift eller et prosjekt.

Sportsfasiliteter i verdensklasse og et levende idrettsfellesskap bidrar til en berikende studentopplevelse.

● Vårt omfattende og aktive alumnifellesskap med over 70 000 kandidater over hele verden forbedrer studiereisen, tilbyr verdifulle forbindelser og åpner for lovende fremtidsutsikter for hver student ved TalTech.


STUDIER VED TALTECH:

TalTech tilbyr 4 bachelor- og 12 masterprogrammer (på engelsk) i følgende felt:

● Informasjonsteknologi (inkludert cybersikkerhet og e-governance)

● Business and Governance (inkludert MBA, juss og teknologistyring)

● Engineering

● Maritim vitenskap

Alle programmene er internasjonalt anerkjente og gir utdanning av høy kvalitet ved å kombinere dybdestudier og kreative laboratorier. Dermed kan du få den beste praktiske opplevelsen for din utdanning og karriere.

Studier for EU/EØS-borgere er undervisningsfrie (bortsett fra ved School of Business and Governance). I tillegg er en rekke stipender tilgjengelige. I 2024 blir en rekordsum på en halv million euro gitt ut av TalTech Development Fund for å støtte studiene til studentene våre.

Rangeringer

Grunnlagt i 1918, er TalTech rangert i topp 3% av verdens beste universiteter (QS World University Rankings). Det er det eneste teknologiuniversitetet i Estland og har plass til rundt 10 000 studenter, hvorav 14 % er internasjonale studenter fra over 100 forskjellige land.

Opptak

Admission start and deadlines

 • 1. februar 2024 – Adgangen åpner
 • 1. april 2024 – Søknadsfrist for ikke-EU-borgere
 • 1. mai 2024 – Søknadsfrist for borgere fra OECD-medlemsstater, Georgia, Ukraina og ikke-EU-kandidater som er bosatt i Estland på lovlig grunnlag
 • 1. juni 2024 – Søknadsfrist for borgere fra EU/EØS-land og Sveits
 • 1. august 2024 – Søknadsfrist for finske, latviske og litauiske statsborgere som søker om programmer ved School of Business and Governance

Campus funksjoner

Hyblene våre har totalt ca 2200 overnattingsplasser. De fleste av bygningene våre er lokalisert på TalTech campus, i umiddelbar nærhet av universitetsbygningen. Hyblene tilbyr den beste overnattingen under studiene! De fleste av sovesalene våre ligger i nærheten av universitetsbygninger, kun 5 til 7 minutters gange unna.

  Stipend og finansiering

  TalTech tilbyr en rekke stipender for internasjonale studenter fra EU, EØS og utenfor, som ønsker å ta sine bachelor- og masterstudier ved Tallinn University of Technology . EU/EØS-borgere er fritatt for skolepenger hvis de blir tatt opp til et ingeniør-, IT- eller vitenskapsprogram. Alle innbyggere som søker på bachelorprogrammer på engelsk er kvalifisert for en rekke undervisningsfritak og prestasjonsstipend, samt et stipend for medaljevinnere av internasjonale fagkompetanse-olympiader. Søkere til masterprogrammer er også kvalifisert for en rekke undervisningsfritak og prestasjonsstipend, samt estisk nasjonalt stipend. Det estiske utenriksdepartementet tilbyr også et stipend til søkere til visse masterprogrammer på engelsk.

  For mer informasjon om stipendene, vennligst besøk universitetets nettsted.

  Campusliv og fasiliteter

  TalTech tilbyr studentrådgivning for å hjelpe studenter til å lykkes i studiene. Senteret tilbyr informasjon, rådgivning, opplæring, konsultasjon og samarbeid, samt karriereveiledning og psykologisk rådgivning for å støtte de studentene som opplever studierelaterte og personlige vansker. TalTech-biblioteket ligger i sentrum av universitetsområdet, noe som gjør det til et praktisk sted for å studere og slappe av mellom forelesningene. Den tilbyr fem hundre forskjellige lese- og studieplasser og stiller med datamaskiner til brukerne i hver etasje. På campus kan du også finne utskrifts-, kopierings- og skanningstjenester, samt bankminibank, skap, selvbetjent vaskeri, kafeteriaer og kantiner.

  Hvert fakultet i TalTech har sitt eget studentråd. Studentråd står opp for studentenes ve og vel ved deres fakultet, samt holder dem informert, og sikrer at hvert år blir minneverdig. De er i aktiv kontakt med dekankontorene og arrangerer arrangementer for studentene. TalTech-studenter trenger ikke gå til sentrum på jakt etter moro. I stedet kan de finne det i TalTech Studenthus! Studenthuset er et godt sted å tilbringe fritiden for å studere eller du kan leie rom til ulike anledninger. Våre rom er ment å brukes til å organisere konferanser, workshops, fester eller sammenkomster, eller til studier eller gruppearbeid. Blant noen av de kjente studentarrangementene er: Internasjonal middag, Opening Bash, Summer Games og mer. Det er også en rekke lokale og internasjonale organisasjoner tilgjengelig for studenter å bli med. Blant dem: ESN, AEGEE, BEST, Formula Student Team, Marketing Club, Robotics Club, Debate Society og flere.

  Opptakskrav til programmet

  Vis ditt engasjement og din vilje til å lykkes på handelshøyskolen ved å ta GMAT-eksamenen – den mest brukte eksamenen for opptak som måler dine kritiske tenkning og resonneringsevner.

  Last ned GMAT-miniquizen for å få en smak av spørsmålene du finner i eksamen.

  Steder

  • Tallinn

   Tallinn University of Technology, Ehitajate tee 5, 19086, Tallinn

  Spørsmål