Keystone logo
Stockholm School of Economics in Riga

Stockholm School of Economics in Riga

Stockholm School of Economics in Riga

Introduksjon

En av Europas fineste Business Schools

Du trenger ikke å gå langt hjemmefra for å studere i en av de beste Handelshøyskolene i Europa. Oppgaven til SSE Riga er å gi state-of-the-art utdanning innen økonomi og næringsliv som bidrar til økonomisk og sosial utvikling i regionen, spesielt de baltiske landene.

Den første klassen av studenter ble innlagt på SSE Riga i 1994. Siden den gang har mer enn 1800 studenter har lagt inn gjennom dørene til skolens bygning i jugendstil på Strelnieku iela 4a.

"Ved å gi en utdanning som er konkurransedyktig på europeisk nivå, gir SSE Riga talentfulle baltiske studentene en mulighet bor" hjemme "heller enn å gå til utlandet for studier. Ellers, den mest talentfulle kan forlate regionen og når de har gjort det, vil det være vanskelig å lokke dem tilbake, "sier Anders Paalzow, SSE Riga rektor.

Mission

Oppgaven til SSE Riga har vært, siden oppstarten i 1994, for å gi en state-of-the-art utdanning i økonomi og ledelse som bidrar til økonomisk og sosial utvikling i regionen, spesielt Estland, Latvia og Litauen.

Oppdraget omfatter også forskning, og SSE Riga skal produsere state-of-the-art forskning med relevans for de baltiske landene, og skolen bør aktivt delta og fremme offentlig debatt i sine kompetanseområder.

Etablering

Stockholm School of Economics i Riga (SSE Riga) ble grunnlagt i 1994 av Stockholm School of Economics (SSE) med støtte fra den svenske regjeringen, og den latviske Kunnskapsdepartementet på vegne av Latvia.

Siden 2010 SSE Riga er eid av en stiftelse etablert av SSE, Universitetet i Latvia og SSE Riga Alumni Association. Virksomheten i SSE Riga er regulert av vedtektene av SSE Riga Foundation, som har blitt avtalt av alle grunnleggerne, og en av de viktigste oppgavene for den nye stiftelsen er å samle inn penger til skolen.

SSE Riga hovedbygningen ligger ved Strelnieku iela 4a. Bygningen er en bemerkelsesverdig struktur og et arkitektonisk monument av nasjonal betydning i hjertet av Rigas jugendstil (Art Nouveau) distriktet. Distriktet er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

The First SSE Riga president

Etableringen av SSE Riga var i stor grad en manns visjon - Staffan Burenstam Linder (1930-2000). Han tjenestegjorde som president i SSE, og å være en mann med visjoner, han var grunnleggeren av SSE Riga.

På begynnelsen av 1990-tallet da de baltiske landene (Estland, Latvia og Litauen) gjenvant uavhengigheten etter nærmere 50 år med sovjetisk styre, Staffan Burenstam Linder, tidligere svensk stortingsrepresentant og handelsministeren, tjente som president i SSE. Han dyttet ideen om at en School of Economics bør etableres, serverer de baltiske landene og gi intensiv opplæring til en ny generasjon av baltiske ledere, med engelsk som undervisningsspråk. Den svenske regjeringen støttet ideen og så gjorde de latviske myndigheter. En mellomstatlig avtale ble undertegnet i 1993 mellom SSE, som opptrer på vegne av den svenske regjeringen og den latviske Ministry of Education. The Staffan Burenstam Linder Foundation ble etablert av familien og venner i 2001 til minne SSE Riga grunnlegger og velgjører. Hvert år to stipend på opp til SEK 100 000 (ca. EUR 7000) er tildelt støtte SSE Riga kandidater som kommer til et nordisk land for videre Masters eller PhD-nivå studier.

De første årene

  1. juli 1994 den første klassen av BSc. Studentene ble ønsket velkommen av skolens første rektor, Jan-Erik Vahlne. Oppussingsarbeid på skolens bygg på Strelnieku iela 4a ble ikke fullført, så de første månedene ble brukt ved Universitetet i Latvia, i Fakultet for geografi. 8. november ble 1994 skolens bygning på Strelnieku iela innviet i nærvær av HM Kong Carl XVI Gustaf av Sverige og HE President Guntis Ulmanis fra Latvia.

Den første klassen besto av 56 studenter, alle av dem fra Latvia. Året etter var det elever fra alle de tre baltiske landene og klassestørrelse utvidet til 100, og noen år senere til 115. BSc. Programmet startet som en to-årig program med klasser som starter i begynnelsen av juli og fortsetter nesten uten pauser. I 1998 BSc. Programmet ble utvidet til et treårig program som i dag er i tråd med EUs Bologna høyere utdanning rammeverk.

Ekspansjon

Parallelt med utviklingen av BSC. program, utviklet skolen sin Executive Education enhet. Siden starten, har enheten servert de pedagogiske behovene til de latviske og svenske næringsliv samt den latviske regjeringen innenfor områdene business, ledelse og økonomi.

Det første tiåret av det 21. århundre så en rekke viktige utviklingstrekk: Lanseringen av SSE Riga Executive MBA-programmet i 2003 som åpnet opp SSE Riga erfaring til en ny gruppe av studenter; de baltiske landenes tiltredelse til Den europeiske union som betydelig økt studentutveksling muligheter gjennom Erasmus-programmet; økt forskningsaktivitet på skolen og etablering av uavhengig forskningssenter biceps (Baltic International Centre for Economic Policy Studies) som skolen samarbeider tett både når det gjelder forskning og fakultets avtaler. I tillegg ble skolens forskningskapasitet ytterligere styrket i 2004 da TeliaSonera Institute ved SSE Riga ble grunnlagt. I 2009 ble skolen etablert Senter for medievitenskap ved SSE Riga. The Centre for Sustainable Business ved SSE Riga ble grunnlagt i 2012.

Opptakskrav til programmet

Vis ditt engasjement og din vilje til å lykkes på handelshøyskolen ved å ta GMAT-eksamenen – den mest brukte eksamenen for opptak som måler dine kritiske tenkning og resonneringsevner.

Last ned GMAT-miniquizen for å få en smak av spørsmålene du finner i eksamen.

Steder

  • Riga

    Strelnieku iela 4a, LV 1010, Riga

    Spørsmål