Keystone logo
© Uni.
Solvay Brussels School of Economics & Management - Executive Education

Solvay Brussels School of Economics & Management - Executive Education

Solvay Brussels School of Economics & Management - Executive Education

Introduksjon

Hvem vi er

Solvay Brussels School of Economics and Management (SBS-EM) ble opprettet i 1903 av Ernest Solvay, en kjent humanist og kaptein for industri. I dag er skolen stolt over å være en del av Université Libre de Bruxelles (ULB), som nå blant sine fakulteter har et høykvalitets fakultet dedikert til økonomi og ledelse.

Som alltid respekterer SBS-EM hovedmålene satt av grunnleggerne, nemlig: opplæring av ledere som streber etter "Homo Universalis"-idealet, fremhever gjennom programmene nødvendigheten av å ha et tverrfaglig perspektiv, og fokuserer på kvantitative og vitenskapelige tilnærminger. .

Skolen deler også felles verdier med ULB, spesielt prinsippet om fri undersøkelse, en tilnærming basert på kritisk tenkning og fokus på forskning.

Solvay Brussels School of Economics and Management er kjent for sitt strenge og krevende utdanningssystem, med fokus på dyktighet på alle nivåer. Denne visjonen og tankegangen, som sitt svært internasjonale alumninettverk, gjør det mulig for skolen å trene lederne for morgendagens samfunn.

Oppdrag

Vårt oppdrag er å ha en avgjørende og positiv innvirkning på hvordan økonomiske og forretningsmessige utfordringer håndteres. Med sterk vekt på kvantitative metoder produserer vi banebrytende forskning og utdanner kvinner og menn til å bli sanne ledere og gründere innen sine felt.

Syn

Å være en topp European School of Economics and Management integrert i et forskningsbasert universitet, som kombinerer en unik blanding av vitenskapelig strenghet, kontekstuelt engasjement og problemløsningsferdigheter med en ambisiøs global rekkevidde.

Verdier

SBS-EM gir næring til visse kjerneverdier, som utgjør grunnlaget for dets utdannings- og forskningsoppdrag. De inspirerer også dens filosofi når det gjelder intern styring, strategisk planlegging og pedagogiske metoder.

 • Gratis forespørsel: Vi utfordrer våre studenter og interessenter til å åpne sinnet for et bredt spekter av perspektiver og innta en kritisk holdning.
 • Fortreffelighet: Vi streber alle mot de høyeste standarder for ytelse.
 • Entreprenørånd: Vi forventer at alle våre interessenter viser initiativ, innovasjoner og lederskap.
 • Flerfaglighet: Vi bygger på en full blanding av universitetsdisipliner og vår ekspertise innen økonomi og ledelse.
 • Like muligheter: Vi gir tilgang til studenter fra alle sosioøkonomiske bakgrunner.
 • Demokratisk styring: Praktikere, akademikere, forskere, studenter og ansatte har alle en stemme i vår styring.
 • Samfunnsrelevans: Vi nærer en lang tradisjon for samfunnsansvar, etikk og mangfold i offentlige institusjoner og næringslivet.

Hvorfor Solvay Brussels School of Economics and Management er det riktige valget

Vi vet det aller første spørsmålet du stilte deg selv: "hvorfor bør jeg studere ved Solvay Brussels School of Economics and Management?" Vi har selvfølgelig svar til deg, så her er alle grunnene til at det er åpenbart at du bør studere ved SBS-EM!

Skolen gir avanserte ferdigheter innen kvantitative og analytiske teknikker, med fremragende nyutdannede kjent for sine utmerkede plasseringsrekorder.

Solvay Brussel-skolen har et godt verdensomspennende rykte. Dette betyr at du etter endt utdanning vil ha en høykvalitetsgrad i dine hender, anerkjent over hele verden! Skolens rykte for fortreffelighet og strenghet går tilbake over hundre år.

Som Solvay-student er du en del av et enormt studentmiljø, og etter endt utdanning kan du bli med i et stort alumninettverk med mer enn 30 000 medlemmer, inkludert administrerende direktører og høyprofilerte gründere. Disse fellesskapene vil alltid være der for deg i alle stadier av livet ditt!

Uteksaminering fra SBS-EM gir deg sterke forbindelser med bedriftens og institusjonelle verdener gjennom skolens krediterte internship-program, bedriftsarrangementer og konferanser skreddersydd for hvert Solvay-program.

Solvay Brussel-skolen: et internasjonalt perspektiv

Solvay Brussels School of Economics and Management, som ligger i det kosmopolitiske hjertet av Belgia og Europa, har vært en internasjonal skole helt fra starten. Vår internasjonale rekkevidde og anerkjennelse er nært knyttet til vårt internasjonale nettverk av interessenter, hvis medlemmer vi anser som ekte partnere i samskaping. Våre fremragende og internasjonalt akkrediterte forsknings- og utdanningsprogrammer er gjort mulig av og beregnet på disse partnerne.

Som skole og universitet er vi forpliktet til å skape samfunnsverdi og bidra til global velstand. Velstand for alle: solidaritet, rettferdighet og frihet i et åpent, globalt og mangfoldig samfunn.

Internasjonale interessenter refererer til våre studenter, alumni, administrativt ansatte og professorer som er utenfor Belgia. Vårt mål er å øke internasjonaliseringsraten til disse interessentene, som allerede er relativt høy sammenlignet med globale standarder. Mer enn 20 % av studentene våre er fra utlandet, men dette forholdet er mye høyere for MBA, Ph.D. programmer, og Master i mikrofinans, hvor minst 60 % av studentene kommer fra utlandet. I tillegg er 35 % av fakultetet og 50 % av våre administrative ansatte fra utlandet.

Å ha internasjonale og flerkulturelle interessenter er en nødvendig forutsetning for en institusjon som har som mål å nå internasjonale kvalitetsstandarder.

Internasjonalisering er kjernen i skolens visjon og misjon. Fra Brussel kan du reise på under 2 timer til Paris, Amsterdam og Köln, og på litt over to timer kan du være i London. Skolens internasjonaliseringsstrategi er basert på tre pilarer: internasjonale interessenter, den globale rekkevidden til elevene våre og internasjonal synlighet. Gjennom obligatoriske utvekslingsprogrammer med 140 partnere over hele verden, tre doble grader og krediterte praksisplasser sikrer vi den globale rekkevidden til våre studenter.

Siden 1990 har studentene våre hatt muligheten til å reise til utlandet som en del av et utviklet internasjonalt utvekslingsprogram. Hvert år drar mellom 300-350 studenter til utlandet og over 150 studenter kommer til Brussel. Det er inngått utvekslingsavtaler med mer enn 140 universiteter og handelshøyskoler i 40 land. Utvekslingsprogrammet lar studentene utvikle sin kapasitet til å tilpasse seg nye miljøer, lære om ulike akademiske systemer og studere spesifikke fag, utvikle sine språkkunnskaper og utvide horisonten og lære om nye kulturer og livsstiler.

Hvorfor Brussel?

Når du blir spurt om Brussel, vil mange fortelle deg det samme: det er lite. Dette er Brussel-paradokset i et nøtteskall. En trippel hovedstad (i Europa, Belgia og Flandern-regionen), hjem til både NATO og EU-hovedkvarteret, den europeiske basen for et stort antall internasjonale selskaper (inkludert mer enn 1000 bare fra USA), med en befolkning på mer enn 300 000 eks-pats, et utrolig kosmopolitisk miljø... Og likevel er Brussel fortsatt en veldig avslappet og tilbakelent by som klarer å beholde sin menneskelige skala.

Brussel er moden med alle fasilitetene og underholdningen du forventer fra en hovedstad, fra hoteller, barer og restauranter til museer og kjente monumenter, og det er fortsatt lett å komme seg rundt i Brussel. Utenom rushtiden kan du krysse byen på bare 20 minutter. Selve sentrum er lett å gå. Sist, men ikke minst, står byens grønne områder (parker - skog - skog) for 13,8 % av overflaten.

Historisk forankret i hjertet av denne store metropolen, utnytter Solvay Brussels School of Economics and Management byens geostrategiske styrker for å gjøre det mulig for studentene å bli ekte internasjonale fagfolk med et høyt potensial for nettverksbygging.

Forskning ved Solvay Brussels School of Economics and Management

Fremragende internasjonal forskning er avgjørende for SBS-EM. Ikke bare fordi det utvikler vår forståelse av økonomiske og ledelsesfenomener – som senere muliggjør praktisk forskning som forsøker å forbedre virksomheten og offentlig praksis – men også fordi den strømmer tilbake til klasserommene våre ettersom den oppmuntrer fakultetsmedlemmer til å tilføre verdifulle nye funn. og metoder i undervisningen deres. Et godt eksempel på sistnevnte er våre to vellykkede Ph.D. programmer (ett i økonomi og ett i ledelse) som gir doktorgradsstudenter de nyeste verktøyene som gjør dem i stand til å bidra til forskningsfronten innen sine spesialfelt.

Vårt fakultet har fått bred internasjonal anerkjennelse for sin forskning. Våre fakultetsmedlemmer inkluderer en vinner av Francqui-prisen ("den belgiske nobelprisen"), en vinner av Yrjö Jahnsson-prisen, to stipendiater fra Econometric Society, åtte tidligere Francqui-ledere, et æresmedlem av American Academy of Arts and Sciences , og mer. Skolen vår har også mottatt en rekke konkurranseutsatte stipender, inkludert seks fra European Research Council.

I tillegg til disse prestisjetunge akademiske prisene, er ekspertisen til våre fakultetsmedlemmer også anerkjent i praksis, noe som fremgår av de mange ekspertstillingene våre fakultetsmedlemmer innehar, inkludert, i Belgia, med det høyere statistikkrådet, indekskommisjonen, Infrabel , og den belgiske komiteen for eierstyring og selskapsledelse, samt med OECD, Europakommisjonen, Den europeiske økonomiske og sosiale komiteen og OXERA i Europa. Våre fakultetsmedlemmer blir også regelmessig bedt om å konsultere ulike selskaper og offentlige administrasjoner.

Bram De Rock og Nicolas Van Zeebroeck

Prodekan og tidligere visedekan med ansvar for forskning ved SBS-EM

Om akkrediteringer

Equis

Solvay Brussels School of Economics and Management (SBS-EM) er akkreditert av European Quality Improvement System (EQUIS-merket), det ledende verdensomspennende akkrediteringssystemet for handelshøyskoler. Hvert 3. eller 5. år blir skolen utsatt for den mest krevende uavhengige evalueringen. Forskning, fakultet, kvalitet på programmer og infrastrukturer, forpliktelser til innovasjon, skolens visjon, partnerskap og inkludering av næringslivet i skoleledelsen, EQUIS inspiserer alle aspekter av hva som gjør en topp handelshøyskole. EQUIS veileder og oppfordrer også kandidater til handelshøyskoler til å gjøre forbedringer der det er nødvendig, og bidrar globalt til å heve standardene for lederutdanning.

For studenter og postgraduate deltakere representerer EQUIS en målestokk som de kan sammenligne skolens prestasjoner med.

AMBA

Skolens MBA er akkreditert av Association of MBAs (AMBA) , den beste uavhengige internasjonale autoriteten for post-graduate business education.

Akkurat som EQUIS-akkrediteringen, er AMBA-merket et vitnesbyrd om kvalitet på alle nivåer for vår MBA.

Qfor

Solvay Lifelong Learning er akkreditert av den europeiske uavhengige revisjonsorganisasjonen Qfor.

Qfor-revisjonen bestemmer kvaliteten og profesjonaliteten til opplæringsinstitutter og konsulentfirmaer. På nasjonalt nivå er Qfor-akkrediteringen anerkjent av de flamske og vallonske regionene.

Skolen: medlem av AACSB

Solvay Brussels School of Economics and Management (SBS-EM) er medlem av AACSB Business Education Alliance , en global ideell forening som kobler sammen lærere, studenter og bedrifter for å oppnå et felles mål: å skape neste generasjon av gode ledere.

AACSB leverer kvalitetssikring, etterretningsinformasjon og profesjonell utviklingstjenester til over 1600 medlemsorganisasjoner og mer enn 800 akkrediterte handelshøyskoler over hele verden.

Når utdannings-, profesjonelle og forretningsorganisasjoner blir medlemmer av AACSB Business Education Alliance, er de en del av en bevegelse forent for å forbedre kvaliteten på forretningsutdanning rundt om i verden.

Campus funksjoner

  • Innovasjon og entreprenørskap

  Akkrediteringer

  EFMD Equis-akkreditertAMBA-akkreditertAACSB-akkreditert

  Steder

  • Brussels

   Avenue Franklin Roosevelt 42, 1050, Brussels

  Programmer

   Spørsmål