Keystone logo
Geneva School of Economics and Management GSEM

Geneva School of Economics and Management GSEM

Geneva School of Economics and Management GSEM

Introduksjon

Velkommen til GSEM

Genève-skolen for økonomi og ledelse (GSEM) var et resultat av fusjonen mellom departementene økonomi og Hautes Études Commerciales (HEC Genève) ved Universitetet i Genève med en historie som spenner over over 100 år. Sammenslåingen av de to avdelingene førte til styrking av våre studieprogrammer, lederutdanningsprogrammer og forskningsaktiviteter innen økonomi, ledelse, økonomi, statistikk og informasjonssystemer.

Vår beliggenhet i Genève - en region som er hjemsted for mange internasjonale organisasjoner, ideelle organisasjoner, multinasjonale selskaper og finansinstitusjoner - støtter vår strategiske posisjonering innen globale styring, bærekraft og forretningsanalyse. Vår styrke ligger i de sterke båndene mellom disse Genève-institusjonene og skolens fakultetsledere. Kombinert med en sterk tverrfaglig tilnærming har vi blitt ledere i disse tre strategiske områdene.

Støttet av en total stab på rundt 200 dedikerte personer, bruker vi denne "Geneva Advantage" til fordel for studenter, ledere og deres organisasjoner og samfunnet som helhet. Vi tilbyr de mer enn 2000 svært mangfoldige studenter som for tiden er registrert i våre Bachelor, Master, Ph.D., Executive Executive MBA, og andre grad programmer, en state-of-the-art utdanning. Etter vårt oppdrag å utdanne ansvarlige ledere for et mangfoldig og foranderlig samfunn, forbedres våre studieprogrammer og forskningsaktiviteter kontinuerlig gjennom systematiske kvalitetsutviklingsforanstaltninger og eksterne akkrediteringsprosesser.

Vi inviterer deg til å oppleve vår skoles Genèvefordel ved å registrere deg i et av våre programmer, eller samarbeide med oss ​​på et av våre forskningsprosjekter.

Prof. Markus Menz, dekan

83790_geneva-2984929_640.jpg

Strategi

Genève-fordelen

Handelshøyskolen i Genève i 2025 fokuserer på det vi kaller "Genèvefordelen" - Skoleens fokus på tverrfaglige områder der våre styrker samsvarer med de unike mulighetene Genève tilbyr.

Vårt oppdrag

  • Vi utdanner ansvarlige ledere for et mangfoldig og foranderlig samfunn.
  • Vi skaper og formidler bevisbasert kunnskap som gjør en forskjell i hvordan organisasjoner er bærekraftig ledet.
  • Vi samarbeider med privat og offentlig sektor gjennom forskning og lederutdanning.

Vår visjon

Som Universitetet i Genèves School of Economics and Management, ønsker vi å være en forsker og utdannelsesleder innen analyse, styring og bærekraft - områder der Genève er unikt posisjonert.

Våre strategiske områder

Vi tar tak i dagens utfordringer 'kompleksitet ved å fokusere på tre tverrfaglige områder som krever samordnet innsats fra våre skoler og universitetets fakultet og ansatte:

Analytics

Bedriftsanalyser, store data, digitalisering og kvantitative analyser er noen av skolens viktigste styrker. Genève er et globalt finanssenter og hovedkvarteret til mange forbruker- og luksusvarebedrifter som trenger å takle sin digitale transformasjon. GSEM er unikt posisjonert for å hjelpe dem med denne utfordringen.

styresett

Vår skole har utviklet en sentral styrke i økonomi og forvaltning av komplekse selskaper, institusjoner og markeder med en viktig global rolle. GSEM er unikt posisjonert for å gi denne kompetansen til de mange internasjonale organisasjonene og multinasjonale selskaper i Genève.

bærekraft

Bærekraft, samfunnsansvar og offentlig-private partnerskap har tradisjonelt vært noen av hovedskolene i skolen vår, som startet som samfunnsvitenskapelig fakultet. Siden Genève er hjemsted for mange internasjonale organisasjoner og frivillige organisasjoner som adresserer og / eller står overfor bærekraftrelaterte problemer, er GSEM enestående posisjonert for å støtte dem.

Våre verdier

rigor

Vi bryr oss om rigor, noe som betyr at alle våre aktiviteter blir fullført så streng som mulig. I våre aktiviteter strever vi for fortreffelighet og kontinuerlig forbedring.

Relevans

Vi fokuserer på relevans, som er et ledende prinsipp for alle våre aktiviteter. Problemene vi tar opp saken for organisasjoner og samfunn.

Ansvar

Vi oppfører oss ansvarlig i alle våre aktiviteter. Vi vurderer konsekvensene av våre handlinger for flere interessenter, og oppfordrer også slik oppførsel i andre.

Medlemskap og anerkjennelse

Genève-skolen for økonomi og ledelse er nasjonalt og internasjonalt anerkjent og akkreditert for kvaliteten på sine studieprogrammer, lederutdanning, forskning og støtteaktiviteter.

AAQ

Som en skole ved Universitetet i Genève inngår GSEM i kvalitetssikringssystemet av det sveitsiske agenturet for akkreditering og kvalitetssikring (AAQ). AAQ reviderer regelmessig alle sveitsiske universiteter.

AACSB

GSEM er medlem av The Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB). AACSB leverer kvalitetssikring, etterretningsinformasjon og faglig utviklingstjenester til mer enn 1600 medlemsorganisasjoner og nesten 800 akkrediterte handelshøyskoler over hele verden.

AMBA

Foreningen av MBAs (AMBA) har akkreditert Executive MBA-programmet og MBAs internasjonale organisasjoner siden 2006, noe som reflekterer kvaliteten på våre studieprogrammer og lederutdanning.

EFMD

GSEM er medlem av European Foundation of Management Development (EFMD). EFMD tildeler den prestisjetunge EQUIS-akkreditering.

GBSN

GSEM er medlem av Global Business School Network (GBSN); et eksklusivt nettverk av over 100 ledende handelshøyskoler, som fremmer kunnskapsdeling og samarbeid med sikte på å forbedre tilgangen til kvalitet, lokalt relevant ledelse og entreprenørskapsutdanning for utviklingsland.

PRME

GSEM har vært en avansert underskriver av prinsippene for ansvarlig lederutdanning (PRME) siden 2017. PRME er et initiativ fra FN-støttet som ble grunnlagt i 2007 som en plattform for å øke profilen for bærekraft i skolene rundt om i verden, og å utstyre dagens forretningsstudenter med forståelse og evne til å levere endring i morgen.

Vår arv

Geneva School of Economics and Management (GSEM) er en av ni skoler ved Universitetet i Genève, som Jean Calvin grunnla i 1559 . Kalt Académie de Genève ble institusjonen opprinnelig uttalt som et teologisk og humanistisk seminar, forfatteren til Reform-doktrinen. Under opplysningen ble fremtredende lærde funnet inspirasjon her og nye disipliner, som fysisk og naturvitenskap, lov og filosofi, introdusert. Akademiet kaster sitt kirkelige kall under 1800-tallets politiske og sosiale omveltninger, og etter etableringen av Det medisinske fakultet i 1873 ble universitetet et universitet.

I 1914 ble Fakultetet for økonomiske og sosiale fag (SES) grunnlagt. I løpet av årene ble fakultetet en av de største skolene ved Universitetet i Genève, og omfattet syv avdelinger: økonomi, økonometri, bedriftsøkonomi (Hautes Études Commerciales [HEC] Genève), geografi, statsvitenskap, internasjonale relasjoner og sosiologi. I 1999 ble den nye Uni Mail-bygningen i hjertet av Genèvesjøen fullført og åpnet dørene sine. Det har vært SES-fakultetet og GSEM siden.

I 2014 bestemte Universitetet i Genève seg for å styrke sine kompetanser innen økonomi og ledelse ved å slå sammen departementene for økonomisk vitenskap og bedriftsøkonomi (HEC) i SES-fakultetet for å skape en ny selvstendig skole - Genèves økonomi- og ledelsesøkonomi (GSEM). Dette initiativet hadde til formål å styrke byen og Kanton Genèves økonomi og ledelse utdanning, samt forskning.

Siden da har GSEM vokst vesentlig og rekruttert flere nye professorer som kombinerer banebrytende forskning med god undervisning for å ytterligere forbedre kvaliteten på GSEMs studieprogrammer. I 2015 ble bachelor i økonomi og ledelse reformert for å møte etterspørselen etter en høy kvalitet, flerspråklig grunnutdanning. GSEM har også utviklet sine masterprogrammer videre, og tilbyr både påfølgende (pre-erfaring) og profesjonelle (post-erfaring) oppgradere programmer.

Steder

  • Geneva

    Uni Mail, Bd du Pont-d'Arve 40, 1205, Geneva

Programmer

Spørsmål