Keystone logo
© Gdansk Foundation for Management Development
Gdansk Foundation for Management Development

Gdansk Foundation for Management Development

Gdansk Foundation for Management Development

Introduksjon

Hvem vi er

Gdansk Foundation for Management Development (GFKM) er et opplærings- og konsulentfirma som spesialiserer seg på å tilby opplæring, støtte og utviklingsprosjekter for ledere og ansatte i store og mellomstore innenlandske så vel som utenlandske selskaper.

Vi er en av de største og mest erfarne opplæringsinstitusjonene i Polen. Vi tilbyr et komplett spekter av programmer, inkludert Executive MBA, in-company opplæring, åpen opplæring, postgraduate studier, coaching programmer og rådgivningsprosjekter, som sikrer våre kunder en eksepsjonell synergi av originalitet og praktisk verdi.

Hvordan vi opererer

Hos GFKM bruker vi toppmoderne og praktiske løsninger. Vi bruker imidlertid ikke bestemte metoder bare for å bruke dem. Det som teller er oppnåelse av optimale resultater for målet satt. Verktøyene vi bruker på Executive MBA-kurset, under utviklings- og rådgivningsprogrammene eller treningsøktene, er nøye utvalgt for å gjøre det mulig for deltakerne å få mest mulig ut av timene.

Følgende er blant verktøyene vi bruker:

Aktivitetsbasert læring

Treningsøkter ved GFKM gjennomføres med bruk av intensive interaktive teknikker, inkludert et stort antall casestudier, øvelser, virkelige eksempler, videoer og datasimuleringer. Trenere bruker regelmessig aktivitetsbasert læring (læring basert på utførelse av aktiviteter) i klassene sine.

Formålet med ABL endrer veilederens rolle. Det er viktigere for dem å legge til rette for læring fremfor å være en respektert autoritet som besitter konkret kunnskap. Hvis noen er interessert i noe, det være seg et problem, sport eller annen aktivitet, vil en slik person få hjelp til å finne ut mer om det. Treningsemner kan presenteres i en attraktiv form der spill og eksperimenter åpner for ytterligere kunnskap.

Aktivitetsbasert læring er beregnet på voksne som oftest studerer av praktiske årsaker for å utføre en gitt oppgave. Metoden består i å underordne opplæringsforløpet til én valgt aktivitet. Deltakerne får kunnskapen og ferdighetene som er nødvendige for å fullføre den aktuelle oppgaven (miniprosjektet) og jobbe med den under opplæringen. ABL-metoden blir ofte sett på som den mest hensiktsmessige for treningsøkter i næringslivet og for å lære praktiske ferdigheter.

SDI – Strength Development Inventory

SDI er et verktøy som gjør det mulig å få informasjon om motivasjonsfaktorer i to situasjoner:

  • når alt går bra og
  • når det er konflikt, strid og en stressende situasjon.

Det er nøkkelinformasjon siden det lar oss forstå hvorfor visse mennesker har en innflytelse på oss og hvordan vi kan påvirke dem! I tillegg til dette kan vi lære å gjenkjenne de virkelige mekanismene som ligger til grunn for mellommenneskelige relasjoner, samt hvordan vi justerer språket vårt for å formidle budskapet mer fleksibelt og effektivt.

Konsulentene ved GFMD er opplært av et britisk selskap til å tilby effektiv opplæring med bruk av SDI-metoden. Under workshops fyller studentene ut spørreskjemaer, som gir innsikt i deres atferd i henhold til SDI-metoden.

Insights Discovery®

Insights Discovery er et verktøy som støtter utviklingen av din organisasjon og dens ansatte. Det er et spørreskjema som undersøker arbeidsstilene i ditt arbeidsmiljø. Den kan brukes under:

  • rekruttering
  • forbedring av kommunikasjonen mellom ansatte
  • forhandlinger med kunder – det fungerer også bra for kommersielle strategier
  • motivasjon av ansatte av deres overordnede under teambygging

Steder

  • Pomorska

    Aleja Grunwaldzka,472, 80-309, Pomorska

Spørsmål