Keystone logo
Darmstadt University of Applied Sciences

Darmstadt University of Applied Sciences

Darmstadt University of Applied Sciences

Introduksjon

Hochschule Darmstadt University of Applied Sciences

Darmstadt University of Applied Sciences (Hochschule Darmstadt, h_da) setter vitenskapen ut i livet. Med en studentmasse på rundt 17 000, er det et av de største og mest utmerkede universitetene for anvendt vitenskap i Tyskland. Dets utmerkede rykte er resultatet av en vitenskapelig fundert, virkelig tilnærming til høyere utdanning og den profesjonelle suksessen til kandidatene.

Nyutdannede fra Darmstadt University of Applied Sciences er spesielt populære blant HR-ledere i tyske selskaper. Dette bekreftes av den årlige "Wirtschaftswoche"-rangeringen. Til Universitetsrangeringen 2019 undersøkte personaltjenesteleverandøren Universum Global 650 små, mellomstore og store bedrifter over hele landet. Fra totalt 216 universiteter for anvendte vitenskaper i Tyskland, kunne de velge ut de med kandidater som svarte spesielt godt til forventningene. Følgelig rangerer h_da blant de 10 beste i Tyskland innen feltene maskinteknikk (rangering 3), informatikk (rangering 8), elektroteknikk (rangering 7) og industriteknikk (rangering 4).

I universitetsrangeringen til Senter for høyere utdanningsutvikling (CHE) 2019 skårer h_da spesielt godt når det gjelder praktisk relevans og forberedelse til yrket. Studenter ved studiene Sivilingeniør, Elektroteknikk og Informasjonsteknologi, Maskinteknikk og Miljøteknikk berømmer derfor det meget gode utstyret til praksislaboratoriene. H_da er her i den nasjonale toppgruppen. Det samme gjelder kvaliteten på ekskursjoner, som arkitekt- og miljøingeniørstudenter vurderer som svært god. H_da er også topp landsdekkende når det gjelder kontakter til yrkesutøvelse. CHE-rangeringen viser University of Applied Sciences Darmstadt i studiekursene elektroteknikk og informasjonsteknologi, maskinteknikk og mekatronikk i den nasjonale toppgruppen.

Det høye omdømmet til h_da-studiekursene er basert på et godt veiledningsforhold med håndterbare grupper og en tydelig praktisk orientering. Her griper vitenskap og praksis sammen på en målrettet måte. Dette er fordi professorene i h_da vet hva de driver med: De kommer alle fra yrkesutøvelsen og kjenner fremtidens faglige krav til studentene sine. I de praktiske faglige fasene av studieprogrammene kan studentene også teste og utvide det de har lært hos arbeidsgivere i næringslivet og samfunnet.

Ledelse

 • President Prof. Dr. Ralph Stengler
 • Visepresident for undervisning, læring og kollegiale anliggender Prof. Dr. Manfred Loch
 • Visepresident for forskning og vitenskapelig infrastruktur Prof. Dr. Arnd Steinmetz
 • Registrator Norbert Reichert

Vitenskapsbyen Darmstadt

Luisenplatz ovenfra

Foto: Alex Deppert

Statistikk

Studenter

 • Omtrent 17.000
 • Omtrent 18 % utenlandske studenter

Ansatte

 • Omtrent 900

  Steder

  Steder
  • Schöfferstraße 10, 64295, Darmstadt

  Spørsmål