Keystone logo
Sveits

Studer MBA i Sveits 2024

Studer i Sveits

Studenter som ønsker å melde deg på business studier i Sveits kan gjøre det gjennom landet 's MBA-programmer. Et bredt spekter av alternativer eksisterer, inkludert programmer for ledelse, markedsføring, menneskelige ressurser, bank, og mye mer. De fleste studenter som studerer i Sveits begynne ved å melde deg som en undervisning. De fleste vil få en bachelor 's nivå grad som et første skritt i prosessen. Derfra mange individer inn i arbeidsstyrken, som arbeider i læretid programmer. Men det er økende etterspørsel og interesse i å forfølge avanserte utdanning. Det er der de MBA-programmer bli verdifulle. Hva kan du forvente fra Business Studies i Sveits som en International Student? Internasjonale studenter er ofte ønsket velkommen ved universitetene i Sveits. Husk at de fleste skoler her tilbyr bedriftsøkonomi, unntak for yrkesfaglige skoler med en svært spesiell fokus.Studenter som skriver seg inn i en MBA-programmet vil bruke mellom to og fire år å få sin utdanning, avhengig av om de går full eller deltid. Kostnadene for disse programmene tendens til å variere, men det er også dyrere enn de fleste andre universiteter av samme kaliber over hele Europa. For å melde deg på disse programmene, vil elevene trenger for å først søke til en av de mange programmene og universiteter tilgjengelig, inkludert alternativer som Bern University of Applied Sciences, European University og University of Basel. Når den enkelte har fått godkjenning til å gå på den skolen, kan han eller hun søke om visum. Hva kan International Students forvente etter Uteksaminert? Uteksaminert fra forretningsstudieforberedende i Sveits, kan toppstudenter regne med å finne forretningsrelaterte arbeidsplasser i hele landet . Dette kan omfatte arbeider i tradisjonelle bedriftsmiljøer, samt i offentlige stillinger i finanssektoren.Konkurranse om disse jobbene kan være betydelig, men gjør det litt vanskeligere for studenter å få arbeid i felt de ønsker.

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  1030
 • Andel av verktøy

  81
 • Internett-abonnement

  52
 • Lokal transport

  84

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  16
 • Kinobillett

  21
 • Litt lokalt øl

  7

Om Sveits

Sveits er et mangfoldig land med mange muligheter for internasjonale studenter. Landet, som ligger i den vestlige og sentrale delene av Europa, er nær Italia, Frankrike, Østerrike og Tyskland. Med en befolkning på over 8 millioner mennesker, er dette landet viktig for mange grunner, blant annet sin unike kultur og fritt livsstil levende. Det har også den høyeste nominelle rikdom per voksen i verden, noe som gjør den til en av de dyreste landene i verden å leve i, og også en av de mest velstående steder. For de studentene som ønsker å være en del av landet 's utrolig virksomhet og økonomisk vekst, melde deg inn i en MBA-program kan være den ideelle første skrittet.

Visumkrav

 1. C-visum – for korte kurs (sommerskoler, språkskoler) som varer i opptil tre måneder.
 2. D-visum – for kurs som varer lenger enn tre måneder.

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

C visum; D visum

Pris og valuta

EUR 0

For studentvisum er søknaden gratis; men det kan være noen unntak.

Hvem kan søke om visum?

Selv om Sveits ikke er medlem av EU, tillater det EU-borgere å gå på universitet i landet. Studenter som ikke har EU/EØS-borgerskap må kontakte den sveitsiske ambassaden eller konsulatet i hjemlandet for å søke om visum før de reiser inn i landet.

For kurs på opptil tre måneder – sommerkurs, språkskoler – kan det hende du trenger et kortvarig Schengen C-visum; for kurs lengre enn tre måneder, kan det hende du trenger et langsiktig nasjonalt D-visum.

Du kan ikke komme til Sveits på tre måneders turistvisum og endre det til studentoppholdstillatelse etter at du har ankommet Sveits. Selv om du er unntatt fra å trenge innreisevisum, slik som statsborgere i Australia, Canada, New Zealand, Japan, Malaysia eller Singapore, vil du fortsatt måtte søke om oppholdstillatelse før du ankommer dersom du planlegger å bli lenger enn 90 dager.

Alle internasjonale studenter, inkludert EU/EFTA-borgere, må søke om oppholdstillatelse ved et innbyggerregister innen 14 dager etter ankomst til Sveits.

Hvor kan du søke?

Den sveitsiske ambassaden eller konsulatet

Du må søke om visum gjennom den sveitsiske ambassaden eller konsulatet i hjemlandet ditt.

Nettsted:

Hvordan lage søknaden?

Når du har mottatt bekreftelse på aksept fra et sveitsisk universitet eller privatskole, må du kontakte den sveitsiske ambassaden i landet ditt for informasjon om innreiseformaliteter for Sveits. Du må vise bevis på at du har tilstrekkelige økonomiske midler til å forsørge deg selv under studiene.

Du må fylle ut et søknadsskjema og sende inn støttedokumentasjon på fransk, tysk eller engelsk, så du må kanskje oversette dokumentene dine.

For kortsiktige Schengen C-visum inkluderer dokumentasjonen:

 • et gyldig pass/reise-ID;
 • bevis på tilstrekkelige økonomiske ressurser for å dekke kostnadene dine mens du er i Sveits;
 • helsetjenester/ulykkesforsikring;
 • bekreftelse av bestilte kurs inkludert betalte avgifter;

hvis du er under 18 år, fødselsattest og tillatelse til å reise hvis du kommer til Sveits alene, eller kopier av foreldres visum hvis de skal følge med.

For et langsiktig D-visum vil dokumentene inkludere:

 • et gyldig pass/reise-ID;
 • bevis på tilstrekkelige økonomiske ressurser til å dekke kostnadene dine mens du er i Sveits, enten du er deg selv eller en sponsor, for eksempel kopier av kontoutskrifter eller et brev fra banken;
 • bevis på helseforsikring som inkluderer dekning for ulykker;
 • motivasjonsbrev som beskriver hvorfor du ønsker å komme til Sveits for å studere og hvordan dette vil være gunstig for din karriere;
 • bekreftelse på påmelding ved en anerkjent sveitsisk utdanningsinstitusjon;
 • bekreftelse på betalt kursavgift;
 • din CV;
 • kopier av tidligere utdanningsbevis og vitnemål;
 • et signert brev som bekrefter at du vil forlate Sveits ved slutten av kurset.

Du kan også bli bedt om å ta en språktest for å være sikker på at du kan følge leksjonene.

Hvis du ønsker å gjennomføre videregående studier, må du sende inn bevis på at du har blitt tatt opp til et postgradskurs og har de nødvendige kvalifikasjonene, tilstrekkelige økonomiske midler og et sted å bo.

Når bør du søke?

Du bør avtale en avtale ved den sveitsiske ambassaden eller konsulatet i ditt område så snart du får akseptbrevet fra den sveitsiske utdanningsinstitusjonen. Du bør avtale tid for et visumintervju så tidlig som 6 måneder før studiestart, men senest ti uker før avreise.

Behandlingstiden for visumsøknader for kort opphold er 10-15 dager; og åtte til ti uker for visum for lengre opphold.

Lengden på studentvisumet avhenger av lengden på kurset ditt. Oppholdstillatelsen gis for ett år og kan fornyes.

Behandlingstid

10 Weeks

Arbeidsmuligheter

Du kan ta deltidsarbeid inntil 15 timer i uken i termintid og heltid i ferier, men først etter at du har bodd i Sveits i seks måneder.

Hvis du allerede har en mastergrad fra et utenlandsk universitet og du er i Sveits og jobber for ditt sveitsiske universitet eller institutt, trenger du ikke vente seks måneder, men kan begynne å jobbe med en gang. Arbeidsgiveren din må få en arbeidstillatelse for deg. Du må opprettholde studentstatusen din på heltid og vise at du fortsetter å gjøre fremskritt i studiene.

Etter endt utdanning kan utenlandske studenter bli i Sveits i seks måneder for å søke arbeid.

Timer per uke

15

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Din visumsøknad kan bli avvist hvis du ikke kan vise bevis på de nødvendige midlene, eller hvis du oppgir uriktige eller ufullstendige dokumenter.