Keystone logo
Spania

Studer MBA i Spania 2024

Studer i Spania

Spansk høgare nivå business grader er designet for de som nylig har uteksaminert med økonomisk utdannelse eller som har jobbet i næringslivet for en stund og er på jakt etter karriereutvikling muligheter. Studieåret er delt opp i to semestre. De første turene fra oktober til februar og de andre går fra februar til juni. Hvert universitet vil variere i sin bestemt tidsplan, men de fleste holder seg til denne grunnleggende plan. Spania bruker et offentlig universitet system som gjør at internasjonale studenter til å motta de samme lave undervisning priser av spanske studenter. For høgare nivå trening, vil kostnaden avhenge av antall studiepoeng i programmet. Kostnaden er mellom 960 og 1800 euro, avhengig av antall studiepoeng, og dette er satt av regjeringen. Studentene har tilgang til gratis helsetjenester mens han studerte i Spania, som er en fordel av å velge dette landet for MBA studier.Lengden av en MBA-program i Spania vil variere avhengig av studentens 's tidsplan. Studenter som kan studere på heltid kan fullføre programmet i ett år, men andre som trenger å plass ut sine studier til jobb eller nyte kulturen i Spania kan ta to eller flere år å fullføre sin MBA-grad. Uansett, når graden er fullført, er en spansk MBA grad en utmerket ressurs for de som ønsker å arbeide i virksomhet over hele den spansktalende verden og store deler av Europa. Dette grad åpner døren til øverste nivå ledelse og lederstillinger. Det er også en verdifull grad for gründere som er på jakt etter en kant som de utvikler sine egne bedrifter. Etter eksamen blir studentene ofte ansett for kampanjer og lønnsøkninger, og de som ikke jobber for tiden vil finne bedre jobbutsikter på grunn av sin ekstra opplæring.

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  416
 • Andel av verktøy

  42
 • Internett-abonnement

  33
 • Lokal transport

  34

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  8
 • Kinobillett

  8
 • Litt lokalt øl

  3

Om Spania

Spania, som sitter på Middelhavet på den iberiske halvøya, er en av Europas 's mest populære turistmål. Den rike historie og levende kulturen i Spania er ting av legender. Likevel er det ikke bare et sted for turister å bruke tid på å se tyrefekting og slappe av på stranden. Spania er også ledende innen utvikling av fornybar energi, og tilbyr en kultur og kosmopolitisk livsstil som er misunnelse av store deler av Europa. Landet 's utdanningssystemet er også godt mottatt, og folk som forbereder seg til å studere business vil finne mange muligheter for internasjonale studenter i de store byene i Spania.

Visumkrav

For studenter utenfor EU/EØS eller Sveits som ønsker å delta i en studentutveksling, gjennomføre forskning eller opplæring eller jobbe som ulønnet praktikant eller frivillig i Spania i mer enn tre måneder.

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

Studentvisum (type D)

Pris og valuta

EUR 160

Prisene for et studentvisum til Spania er rundt EUR 160. Visumsøknadsgebyret kan endres når som helst.

Hvem kan søke om visum?

Statsborgere fra EU/EØS eller Sveits trenger ikke studentvisum uavhengig av lengden på oppholdet i Spania. EU/EØS/Sveits-studenter trenger ikke visum for å bo i Spania, men må registrere seg hos lokale myndigheter og få et oppholdsbevis.

Statsborgere fra alle andre land krever studentvisum hvis de planlegger å bli og studere i mer enn 90 dager i Spania. Dette visumet gis til de studentene som allerede har blitt akseptert for opptak av et anerkjent utdanningsinstitusjon i Spania.

Hvor kan du søke?

Spansk konsulat eller ambassade

Du kan søke om studievisum på det spanske konsulatet eller ambassaden i hjemlandet ditt.

Nettsted:http://www.exteriores.gob.es/Portal/en/ServiciosAlCiudadano/Paginas/EmbajadasConsulados.aspx

Hvordan lage søknaden?

Før du kan søke om studievisum må du finne et kurs eller program med en offisielt anerkjent institusjon i Spania. Du må da få offisiell bekreftelse fra organisasjonen som beskriver at du har blitt akseptert på kurset eller programmet, i form av et sertifikat eller akseptbrev. Når du har dette, kan du kontakte den spanske ambassaden eller konsulatet i hjemlandet ditt og søke om studentvisum.

Nøyaktig hva som kreves kan variere fra konsulat til konsulat, men generelt sett må du vise passet ditt, samt følgende:

 • detaljer om studiet, opplæringen eller forskningen du skal gjøre i Spania, inkludert studietimene per uke (minst 20);
 • bevis på at du har medisinsk forsikring;
 • en legeerklæring som bekrefter at du ikke har noen sykdommer som krever at du blir satt i karantene;
 • bevis på at du har midler til å støtte deg under oppholdet i Spania (f.eks. stipenddetaljer, en spansk bank som viser tilstrekkelige midler, eller brev fra foreldre/foresatte som tar det fulle økonomiske ansvaret);
 • informasjon om hvor du skal bo;
 • en straffeattest utstedt i løpet av de siste fem årene av relevante myndigheter i hjemlandet ditt.

Dersom du oppholder deg i Spania i mer enn seks måneder for å studere, må du søke om studentoppholdstillatelse innen 30 dager etter innreise til Spania. Du søker om det på ditt lokale utenrikskontor (Oficina de Extranjeros) eller en politistasjon. Kortet er gyldig i ett år og du kan fornye det hvert år i fem år så lenge du fortsetter med studiene.

Når bør du søke?

Du må søke om visum mellom to og tre måneder før du har tenkt å reise til Spania for å få tid til å behandle søknaden.

Vanligvis gis et studentvisum i Spania for hele varigheten av studiet. Du kan fornye studentvisumet ditt for å forlenge studiene ytterligere eller ta et nytt studium i Spania. Ikke forsøk å sende inn studentvisumsøknaden mer enn fire måneder i forveien eller mindre enn 7 uker før avreisedatoen, ellers vil søknaden ikke bli akseptert.

Hvis studiene dine i Spania varer i mer enn seks måneder, må du søke om oppholdstillatelse for studenter som varer i ett år. Studentoppholdstillatelsen må fornyes hvert år.

Behandlingstid

Arbeidsmuligheter

Den spanske oppholdstillatelsen gir deg rett til å jobbe enten deltid eller i en midlertidig stilling, så lenge du ikke bruker pengene du tjener til å forsørge deg selv mens du er i Spania. Du har lov til å jobbe inntil 20 timer i uken mens du studerer, så lenge det ikke forstyrrer studiene. Firmaet som ansetter deg må få arbeidstillatelse for deg fra Utenrikskontoret. Arbeidskontrakten din kan ikke overstige varigheten av studievisumet.

Hvis du skal på praksisplass som en del av kurset du har fått oppholdstillatelse for, trenger du ikke arbeidstillatelse.

Timer per uke

20

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Her er noen av grunnene til at et studentvisum til Spania kan bli nektet:

 • Tidligere eller nåværende kriminelle handlinger
 • Utilstrekkelig forklaring på formålet med og omstendighetene ved det planlagte oppholdet
 • Utilstrekkelige midler til livsopphold
 • Ugyldig reiseforsikring
 • Mangler å fremvise bevis på overnatting
 • Ugunstig Schengen-visumsituasjon - Manglende tidligere respekt for Schengen-visumbegrensninger (dvs. Overopphold i Schengen-området, unnlatelse av å følge den presenterte reiseruten – ved å hoppe over det meste i hoveddestinasjonslandet i Schengen-området, og så videre).