Keystone logo
Nederland

Studer MBA i Nederland 2024

Studer i Nederland

Høyere utdanning skoler i Nederland Studenter kan studere virksomheten i Middelbaar beroepsonderwijs (MBO), som er yrkesfaglige skoler som tilbyr en (assistent trening), to (grunnleggende yrkesutdanning), tre (uavhengige programmer) og fire (mellomledere) årsstudier. Nederland har også søkt vitenskap universiteter og forskningsuniversiteter som tilbyr bachelor 's, mester ' s og doktorgrader. Instruksjon er standardisert for å samsvare med Bologna-prosessen og studiepoeng system. Ifølge nederlandske utdanningspolitikk, 60 studiepoeng tilsvarer ett års studium (heltid) og ett studiepoeng tilsvarer 28 timer med kurs. Forskningsuniversiteter er de eneste høyere utdanningsinstitusjoner hvor studenter kan tjene en doktorgrad, den høyeste grad du kan tjene i Nederland. Hvorfor Tjen en bedrift grad i Nederland?Konsekvent rangert som å ha en av de 10 utdanningssystemene i verden, har Nederland også en kompleks skolesystem regulert av det nederlandske departementet for utdanning, kultur og vitenskap. Studentene vil få en god utdanning og godt respektert grad etter gjennomføring av en siviløkonom, men vil trenge hjelp navigere de ulike nivåene av yrkesfag og hvilke programmer som skal ta for å få adgang til et universitet. Hvor mye koster det å delta på en Yrkesskole eller universitet? Studieavgiften kan variere fra en skole til en annen, også avhengig av læringsmålene og grad feltet. Hva slags virksomhet grader er tilgjengelig i Nederland? Mange studenter velger å forfølge en Master 's of International Business i Nederland på grunn av den raske veksten i den internasjonale virksomheten.Bedriftsøkonomi, business management og business finance er andre populære grader tilgjengelig i Nederland.

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  611
 • Andel av verktøy

  70
 • Internett-abonnement

  40
 • Lokal transport

  79

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  10
 • Kinobillett

  12
 • Litt lokalt øl

  5

Om Nederland

Offisielt kjent som Kongeriket Nederland, er Nederland (nederlandsk) som ligger i Vest-Europa og inkluderer tre karibiske øyer i sin valgkrets. Grenser til Tyskland, Belgia og Nordsjøen, deler Nederland også maritime grenser med Tyskland, Belgia og Storbritannia Amsterdam er hovedstaden i Nederland, med Rotterdam og Haag representerer sine andre primære byer. Respektert for å være den grunnleggende medlem av NATO, EU, G-10 og World Trade Organization, er Nederland også hjem til fem internasjonale domstoler som i dag er etablert i Haag. Selv Nederlandsk er det offisielle språket i Nederland, nesten 90 prosent av innbyggerne snakker engelsk, 70 prosent snakker tysk og 30 prosent snakker fransk.

Visumkrav

MVV (Provisional Residence Permit) – et innreisevisum.

VVR (Oppholdstillatelse) - hvis du planlegger å bli i Nederland i mer enn tre måneder, i tillegg til innreisevisumet ditt, må du også søke om oppholdstillatelse (VVR) – et ID-kort som står som et studievisum.

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

MVV (foreløpig oppholdstillatelse); VVR (Oppholdstillatelse)

Pris og valuta

EUR 311

Det koster for øyeblikket et ikke-refunderbart gebyr på EUR 311 å behandle en søknad om MVV og oppholdstillatelse med det formål å studere i Nederland. Gebyrene vurderes to ganger årlig, og kan endres midt i året.

Hvem kan søke om visum?

Hvis du er statsborger i et EU- eller EØS-medlemsland eller Sveits, trenger du ikke studentvisum eller oppholdstillatelse for å bli i Nederland.

Ikke-EU-, EØS- eller sveitsiske statsborgere trenger oppholdstillatelse for å oppholde seg i Nederland i mer enn 90 dager – for en kortere periode trenger du kun turistvisum. Det er to dokumenter du trenger. I de fleste tilfeller vil du trenge en midlertidig oppholdstillatelse (machtiging tot voorlopig verblijf, MVV) for å reise til Nederland. I tillegg må du ha oppholdstillatelse (VVR) for å bli i landet.

Statsborgere fra noen få land eller personer under visse omstendigheter er unntatt fra å måtte søke om en VVR. Du kan lese mer om dette her: https://www.expatica.com/nl/visas-and-permits/Getting-a-Dutch-visa-or-temporary-residence-permit_108412.html

Hvor kan du søke?

utdanningsinstitusjon

Utdanningsinstitusjonen må søke på dine vegne, så du må kontakte dem for detaljer om prosedyren. Hvis ikke, be om hjelp ved å kontakte det internasjonale kontoret (eller hvis du er forsker, HR-avdelingen) til vertsinstitusjonen din.

Nettsted:

Hvordan lage søknaden?

Visumsøknadsprosedyren igangsettes av universitetet så snart studenten er offisielt tatt opp på studiet.

Dokumenter som kreves for visumsøknaden er oppført i brevet som er sendt av universitetet til potensielle studenter. Vanligvis er følgende dokumenter nødvendig:

 • en kopi av den første siden (identitetssiden) av et gyldig pass;
 • bevis på at du kan forsørge deg selv økonomisk;
 • flere bilder i passstørrelse (størrelse: 35 mm x 45 mm, se IND-krav i.pdf);
 • bevis på studieavgift og betaling av visumsøknad;
 • bevis på innkvartering arrangert i minst 1 akademisk år (10 måneder);
 • for kinesiske studenter kan et NESO-sertifikat være nødvendig.

Gyldig bevis på en kandidats økonomiske selvforsyning kan demonstreres som følger:

 • Et brev fra den nederlandske vertsinstitusjonen som nevner din praksisavgift eller traineestipend.
 • Et opptaksbrev fra det nederlandske universitetet som gir detaljer om ditt studiestipend, undervisningsfritak eller stipend.
 • Kontoutskriften din hos en internasjonal bank, som indikerer nok midler til å betale for dine foreslåtte utgifter i Nederland.

Når bør du søke?

Behandlingstiden for din søknad om studentvisum til Nederland er vanligvis en måned, men noen ganger kan det ta opptil 3 måneder.

Oppholdstillatelsen gis for varigheten av studentens studieprogram pluss 3 måneder, inntil maksimalt 5 år. Dersom studenten ønsker å fullføre et forberedende kurs, vil varigheten legges til visumets varighet. Dersom lengden på utdanningen vil ta mer enn 5 år, kan oppholdstillatelsen forlenges med ett år i tillegg.

Det er en annen betingelse knyttet til gyldigheten av VVR. Den forblir gyldig forutsatt at studenten scorer 50 % av studiepoenget gjennom hele kursets varighet.

Nyutdannede fra høyere utdanning eller universitetsstudier (bachelor-, master- eller Ph.D.-grader) kan søke om et orienteringsår for kandidaters tillatelse innen tre år etter endt utdanning. Dette gir deg ett år på deg til å søke arbeid, og i løpet av denne tiden kan du jobbe uten begrensninger eller behov for at en arbeidsgiver har arbeidstillatelse for deg.

Behandlingstid

1 Month

Arbeidsmuligheter

Alle internasjonale studenter har lov til å jobbe ved siden av studiene.

For studenter utenfor EU og ikke-EØS kreves det arbeidstillatelse for å jobbe. Denne tillatelsen må innhentes av den potensielle arbeidsgiveren på dine vegne. Selv med denne arbeidstillatelsen kan studentene kun jobbe i et begrenset antall timer, dvs. 10 timer i uken. De har lov til å jobbe heltid i månedene juni, juli og august.

Studenter fra EU, EØS (unntatt Kroatia) og Sveits trenger ikke arbeidstillatelse.

Timer per uke

10

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Din visumsøknad kan bli avvist hvis du ikke kan vise bevis på de nødvendige midlene, eller hvis du oppgir uriktige eller ufullstendige dokumenter.