Keystone logo
Kroatia

Studer MBA i Kroatia 2024

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  269
 • Andel av verktøy

  52
 • Internett-abonnement

  24
 • Lokal transport

  44

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  7
 • Kinobillett

  6
 • Litt lokalt øl

  3

Om Kroatia

Om Kroatia ligger ved Adriaterhavet i Sørøst-Europa, deler Kroatia grenser med Ungarn, Bosnia og Hercegovina, Serbia, Montenegro og Slovenia. Det erklærte sin uavhengighet i 1991, og selv om det fortsatt tok noen år med å kjempe for å stabilisere, er det nå en solid parlamentarisk demokrati. Inkludert i landet er mange øyer i Adriaterhavet; alle sammen, har Kroatia 5,835 km kystlinje. Landet kontrollerer mesteparten av landet ruter mellom Vest-Europa og de tyrkiske Straits og Egeerhavet. Klimaet er både Middelhavet samt kontinental, med sistnevnte blir mer utbredt og gir opphav til kalde vintre og varme somre. Langs kysten er det mer temperert. Studerer Business i Kroatia Selv om det nasjonale språket er kroatisk, gitt at engelsk er ansett språket av virksomheten, kan du studere business i Kroatia på det språket ved flere institusjoner.Du vil finne både bachelor- og mastergrader i næringslivet tilgjengelig, og noen skoler tilbyr ulike spesialiseringer som markedsføring, ledelse, økonomi, menneskelige ressurser og informasjonssystemer. I noen tilfeller, er institusjonen en agent eller filial av et universitet basert i et annet land. Hvor lang tid det vil ta å få graden i Kroatia vil avhenge av det aktuelle programmet som du velger. Generelt vil en bachelor-program vare i fire år, mens en mastergrad er ett eller to år i lengde. Studier er ofte satt opp i henhold til et semester kalender med høsten og våren økter, vanligvis fra september til mai; en sommer kursplanen kan være tilgjengelig eller nødvendig i tillegg. Som er typisk, elektroniske alternativer er mer fleksible. Kostnaden for utdanning vil variere avhengig av hvor du velger å studere og den type program som du velger. En bachelor-program kan variere fra rundt 4375 til 5900 euro per år.Dette inkluderer ikke ekstra gebyrer, bøker, forsyninger eller levekostnadene. Eksamensavgift for utenlandske filialer er heller ikke inkludert. En ett-års MBA-program kan koste det dobbelte, og det kan være et alternativ for deltidsstudium i tillegg. Får en siviløkonom i Kroatia er en flott mulighet for studenter som er interessert i å jobbe i internasjonal business. Det er spesielt gunstig hvis du dra nytte av internship plasseringer, som jobber her vil gi læringsmuligheter du ikke ville være i stand til å få andre steder. Som et fortsatt voksende økonomi, vil virksomheten klimaet her være ganske annerledes enn i en del andre land. Hvis du velger et program som har tilknytninger med utenlandske institusjoner, kan du ytterligere forbedre salgbarhet for ansettelse etter endt utdanning.

Visumkrav

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

Studentvisum (Viza C) / studentoppholdstillatelse

Pris og valuta

HRK 500

Søknadsgebyret for den midlertidige oppholdstillatelsen for studieformål er 500 Kuna (rundt 65 EUR).

Internasjonale studenter som mottar stipend fra det kroatiske departementet for vitenskap, utdanning og idrett og byrået for mobilitet og EU-programmer er fritatt for denne avgiften, men de bør betale for kostnadene ved utstedelse av oppholdskortet på 240,00 HRK (omtrent 35,00 EUR) og stempelavgiften på 20,00 HRK (omtrent 3,00 EUR).

Hvem kan søke om visum?

Internasjonale studenter som ønsker å studere i Kroatia må søke om midlertidig oppholdstillatelse dersom oppholdet i Kroatia varer i mer enn 90 dager.

Statsborgere i EU trenger ikke visum. Det kreves imidlertid pass og identitetskort. For alle andre er det nødvendig med visum, som kan fås fra ditt nærmeste kroatiske konsulat.

Informasjon om land som er underlagt visumplikten finner du på nettstedet til det kroatiske utenriks- og europadepartementet: http://www.mvep.hr/en/consular-information/visas/visa-requirements-overview/

Hvor kan du søke?

Republikken Kroatias diplomatiske misjon eller konsulat

Visumsøknaden (Viza C) må sendes til den diplomatiske oppdraget eller konsulatet til Republikken Kroatia i utlendingens hjemland. Visumsøknaden kan sendes inn enten personlig eller via e-post.

Nettsted:

Hvordan lage søknaden?

Kandidater må fylle ut visumsøknadsskjemaet (Viza C) og sende det sammen med de nødvendige dokumentene til den kroatiske ambassaden eller konsulatet på deres bosted. Kandidater kan sende inn søknaden via e-post eller personlig.

Følgende dokumenter skal sendes inn:

 • Enfarget fotografi 35x45 mm
 • Et gyldig pass og kopi av et pass (ikke-EU-borgere) eller identitetskort (EU-borgere)
 • Bevis for sikret bolig (f.eks. skriftlig bevis på sikret bolig i studenthybel eller leilighetskontrakt og bevis på utleiers leilighetseierskap for studenter i privat bolig). Vær oppmerksom på at ved ankomst til Kroatia, innen 48 timer, må du registrere adressen din på utlendingskontoret på det lokale politikontoret. Dersom du bor på hotell eller studenthybel vil adressen din automatisk bli registrert.
 • Bevis på helseforsikring
 • Bevis på tilstrekkelige midler til å forsørge seg selv: et stipend eller bevis på å ha tilgang til økonomi på et beløp på minst 1000 Kuna per måned i 12 måneder. Beviset for mottak av stipend utstedes av den juridiske enheten som gir stipendet, og beviset for økonomi utstedes av en bank i form av en kontoutskrift.
 • Bevis på opptak til en høyere utdanningsinstitusjon i Kroatia skrevet på det kroatiske språket.

Når bør du søke?

Studenter som sender inn en søknad til den diplomatiske oppdraget eller konsulatet til Republikken Kroatia i hjemlandet bør gjøre det før deres planlagte ankomst til Kroatia. Den vanlige prosedyren kan ta tre måneder eller lenger (inkludert tiden det tar før alle nødvendige dokumenter blir oversatt til kroatisk). Det er også et hurtigalternativ for håndtering av søknaden, og studentene kan be om dette ved den diplomatiske stasjonen eller konsulatet, i så fall betaler de en høyere avgift.

Den midlertidige oppholdstillatelsen gis vanligvis for varigheten av ett år eller for varigheten av studieåret.

Behandlingstid

3 Months

Arbeidsmuligheter

Alle heltidsstudenter ved kroatiske høyere utdanningsinstitusjoner kan søke om sporadisk studentarbeid. Det samme gjelder internasjonale studenter.

I Kroatia håndteres ansettelse av heltidsstudenter av Student Service Center (Student Services) som har datterselskaper i alle universitetsbyer og andre steder.

Internasjonale studenter som går på korte studieprogrammer (utvekslingsstudenter, gjestestudenter) må sjekke med den høyere utdanningsinstitusjonen de søker til om de har lov til sporadisk studentarbeid via studentservicesenteret og under hvilke forhold.

Hvis en internasjonal student tillates sporadisk studentarbeid via Studentservicesenteret, kan hun/han registrere seg ved å komme personlig til Studentservicesenteret og fylle ut et skjema.

Timer per uke

0

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Din visumsøknad kan bli avvist hvis du ikke kan vise bevis på de nødvendige midlene, eller hvis du oppgir uriktige eller ufullstendige dokumenter.