Keystone logo
Kina

Studer MBA i Kina 2024

Studer i Kina

Kina har en rekke godt strukturerte og utviklet handelshøyskoler. For de som er ute etter en mulighet til å delta på noen av disse, er det viktig å vurdere hvilken skole til å delta. Mange av de beste kinesiske skoler for virksomheten er lokalisert i Beijing, selv om andre alternativer finnes over hele landet. Noen av de største handelshøyskoler i området inkluderer Peking University 's Guanghau School of Management, Cheung Kong Graduate School of Business, og Beijing International MBA skole. Møtende Business Schools i Kina De fleste studenter melde deg på bachelor ' s studieprogrammene i utgangspunktet og deretter flytte inn i graduate school å tjene en MBA. Alternativene inkluderer den to år på heltid, internasjonal grad, en dobbelt grad (et vanlig alternativ i denne svært konkurransedyktige område) og en executive MBA, designet for lederposisjon utdanning. Utdanning kan ta mellom to og seks år å fullføre. Men noen ett års programmer er også tilgjengelig.De fleste programmer tilby et bredt spekter av alternativer. MBA grader i Kina tilbyr ofte et fokus på områder som markedsføring, internasjonal business studier, og økonomi, selv om ledelse, menneskelige ressurser, og engineering er også tema for studien. Kostnadene ved disse programmene varierer betydelig fra en skole til neste, men det har en tendens til å være dyrere for internasjonale studenter. Hva er alternativene for internasjonale studenter? Internasjonale studenter er ofte velkommen på handelshøyskolene i Kina. Konkurranse om disse stillingene kan være svært vanskelig å skaffe. Det er viktig for elevene å gjelde for virksomheten skolen de velger direkte. Hvis den blir godkjent, er det da nødvendig å søke om studentvisum for å studere i skolen. Denne prosessen kan ta tre eller flere måneder i noen tilfeller. Det er nødvendig å søke om skolen så snart som mulig, vanligvis fire eller flere måneder før du deltar når det er mulig.Mulighetene for studenter som skriver seg inn og fullføre en MBA i Kina spenner vidt. Kina vokser og blomstrer i form av sin økonomi, og det er ledige stillinger, inkludert de med store selskaper med internasjonale muligheter.

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  325
 • Andel av verktøy

  17
 • Internett-abonnement

  11
 • Lokal transport

  26

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  5
 • Kinobillett

  6
 • Litt lokalt øl

  0.9

Om Kina

Kina byr på mange muligheter for internasjonale studenter. Landet, som er hjem for mer enn 1,3 milliarder mennesker, er en av de viktigste økonomiske enheter. Kina har også en unik historie og mangfoldig kultur. Uansett hvor du reiser til i landet, du 'll finne muligheter til å lære om området ' s historie. Selv om landet er en av største både i størrelse og i befolkningen, er det muligheter her for internasjonale studenter som er interessert i å gi noe unikt til fellesskapet.

Visumkrav

 • X1 Visa - utstedt til de som drar til Kina for å studere i mer enn 6 måneder.
 • X2 Visa - utstedt til de som drar til Kina for å studere i en periode på mindre enn 6 måneder.

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

Studentvisum (X1 Visa; X2 Visa)

Pris og valuta

Gebyret for søknad om studentvisum varierer etter nasjonalitet, antall påmeldinger som kreves, landet du søker i, og om du ønsker en ekspresstjeneste. Gebyrene kan være rundt $30 til $150.

Hvem kan søke om visum?

Enhver utenlandsk student som har til hensikt å studere i Kina, må få Kina studentvisum (X visum). Dette visumet gis til de studentene som allerede har blitt akseptert for opptak av et anerkjent utdanningsinstitusjon i Kina.

Hvor kan du søke?

kinesisk ambassade eller konsulat eller ved den kinesiske diplomatiske misjonen

Du kan sende inn visumsøknadsskjemaet ved den kinesiske ambassaden eller konsulatet eller ved den kinesiske diplomatiske stasjonen i hjemlandet ditt. I tilfelle du ikke kan komme personlig for innleveringen, kan du sende den gjennom et reisebyrå eller et visumbyrå for innsending på dine vegne. Husk at søknader som sendes per post ikke aksepteres av de fleste kinesiske ambassader eller konsulater.

Nettsted:

Hvordan lage søknaden?

Du kan laste ned visumskjemaet her: http://www.china-embassy.org/eng/visas/fd. Fyll ut visumsøknadsskjemaet nøye og nøyaktig på datamaskinen din. Ta en utskrift av det utfylte søknadsskjemaet og signer det. Husk at en utskrift av søknadsskjemaet er viktig da håndskrevne skjemaer ikke er akseptable. Merk at endring eller retting ikke er tillatt på det trykte skjemaet.

Følgende dokumentasjon skal sendes inn til den kinesiske ambassaden eller konsulatet:

 1. Originalt pass med minst seks måneders gjenværende gyldighet og tomme visumsider, og en kopi av passets dataside og bildesiden hvis den er separat.
 2. Ett utfylt visumsøknadsskjema med et nylig tatt fargepassbilde (bart hode, fullt ansikt) mot en lys bakgrunn.
 3. Bevis på lovlig opphold eller oppholdsstatus (gjelder for de som ikke søker om visum i landet de har statsborgerskap)
 4. Original og fotokopi av opptaksbrevet utstedt av en skole eller andre enheter i Kina.
 5. Original og fotokopi av "Visasøknad for studier i Kina" (skjema JW201 eller skjema JW202).

Etter ankomst: X1-visuminnehavere må registrere seg ved det lokale Public Security Bureau (PSB) innen 30 dager etter ankomst i Kina og søke om en midlertidig Kina-oppholdstillatelse fra den lokale PSB. X2-innehavere skal oppholde seg i Kina innen varigheten som er angitt på visumet, og det er ikke nødvendig for dem å søke om den midlertidige oppholdstillatelsen.

Når bør du søke?

Søk om studentvisum minst et par uker før den planlagte reisedatoen for å gi nok tid til at søknadsprosedyren kan fullføres i tide til at du kan bli med på kurset. Ordinær behandlingstid er 4 virkedager. Hvis du ønsker å hente visumet tidligere, er ekspresstjeneste og rushtjeneste tilgjengelig mot en ekstra kostnad.

X1-visum utstedes normalt for flere innreiser med en gyldighet på opptil 5 år. X2-visum utstedes vanligvis for én innreise med gyldighet i opptil 6 måneder.

Behandlingstid

4 Days

Arbeidsmuligheter

Utenlandske studenter har lov til å gjøre deltidsarbeid i Kina. Universitetet bør utstede et samtykkebrev; ansettende enhet/selskap bør utstede en sertifisering; politistasjonen vil da merke på visumet ditt "Deltidsarbeid; Deltidsstudium".

Timer per uke

0

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Her er noen viktige ting du ikke bør gjøre når du søker om studentvisum til Kina:

 • Ikke prøv å sende inn søknadsskjemaet for studentvisum ved å sende det via posten, da det ikke vil bli akseptert.
 • Ikke fremvis falske dokumenter for studentvisumet ditt.
 • Ikke skjul eller misforstå fakta i visumsøknaden din.