Keystone logo
Italia

Studer MBA i Italia 2024

Studer i Italia

Tjene en bedrift grad i Italia Som medlem av EU, har Italia et høyere utdanningssystem som følger standardene for alle EU-skoler og inkluderer Bologna-prosessen rammeverk. Primært består av statlige og offentlige universiteter, Italia 's høyere utdanning systemet tilbyr også etter videregående skoler for studenter som ønsker en yrkesrettet snarere enn akademisk utdannelse. Etter å tjene en Master 's grad i Italia, kan studentene melde deg på et Grandes Ecoles, eller "Superior Graduate School " som tildeler anerkjente internasjonale og nasjonale titler som Diploma di Perfezionamento (doktorgrad) eller Doctor philosophiae (Ph. D). Jobbmuligheter for innehavere av postdoctorate business grader vanligvis innebære å jobbe for et universitet som forsker eller instruktør.Bachelorutdanningen fokus på business og finans vanligvis kulminere med studenter fullfører en hjørnestein kurs som innebærer å forske forretningskonsepter og prinsipper lært i tidligere kurs og integrere dem i en case-studie forskningsprosjekt. Lengde på Programmer og Skolepenger Skolepenger varierer mellom universiteter. Avhengig av en student 's finansielle status, kan skolepenger fravikes eller stipend kan innvilges. En Bachelor i Business kan ta ca tre eller fire år å fullføre. Jo mer ønskelig Master of Business Administration (MBA) krever et ekstra år eller to av kurs før diplom tildeles. Hvorfor studere for en bedrift grad i Italia? Som medlem av EU, presenterer Italia mange levedyktige jobbmuligheter for business hovedfag tjener grader i International Business, Business Administration og europeiske økonomi.I tillegg tilbyr den blomstrende turistindustri lukrative entreprenørielle muligheter for business hovedfag som ønsker å starte sin egen bedrift.

Veksle penger

Grunnleggende månedlige levekostnader

 • Leie i felles leilighet

  408
 • Andel av verktøy

  66
 • Internett-abonnement

  28
 • Lokal transport

  35

Eksempel på livsstilskostnad

 • Hurtigmatkombo

  9
 • Kinobillett

  9
 • Litt lokalt øl

  5

Om Italia

Offisielt kjent som den italienske republikk, Italia ligger i den sørlige meste av Europa og grenser Østerrike, Sveits, Slovenia og Frankrike. Sardinia og Sicilia er to middelhavsøyene ansett som en del av den italienske republikken. Italia er hjem til to suverene stater - Vatikanstaten og San Marino, som er politisk kjent som "enklaver " i landet Italia. En av verdens 's mest økonomisk utviklede land, er Italia også en stor turistattraksjon blant andre europeiske land og nyter velstand gjort mulig av denne type industri. I tillegg til den fascinerende byen Roma, tiltrekker Italia også millioner av besøkende hvert år ved å gi tilgang til slike historisk viktige områder som ruinene av Pompeii, Colosseum i Roma, det skjeve tårn i Pisa og katakombene i San Callisto.

Visumkrav

 1. Visum type C: Visum for kort opphold eller reisevisum gyldig for en eller flere innreiser og for en periode på ikke over 90 dager.
 2. Visum type D: Visum for lengre opphold gyldig i mer enn 90 dager.

Hva slags visum trenger du?

Visumnavn

Visum type C; Visum type D

Pris og valuta

USD 70

Gebyret for et studentvisum til Italia er vanligvis rundt 50-70 USD. Gebyret kan endres.

Hvem kan søke om visum?

EU/EØS-studenter kan reise inn i Italia med gyldig pass eller ID-kort og har rett til å fullføre en grad i Italia uten visum så lenge de ønsker. Disse studentene må imidlertid registrere seg hos Questura (politistasjonen) innen 8 dager fra ankomst, for å få oppholdstillatelse.

Ikke-EU-studenter er pålagt å få et studentvisum før de reiser inn i Italia. For å studere mer enn 90 dager må du søke om et oppholdskort (permesso di soggiorno) på det lokale postkontoret innen de første 8 dagene etter ankomst til Italia. Dette sammen med visumet ditt vil tillate deg å bli i Italia under studietiden. Det er et gebyr knyttet til oppholdskortet.

Statsborgere fra enkelte land utenfor EU trenger ikke visum for å oppholde seg og studere i Italia i en periode på opptil 90 dager.

Du finner en oversikt over disse landene her: https://www.immigrationworld.com/italy/how-to-apply-for-italy-student-visa/

Hvor kan du søke?

Italiensk ambassade eller konsulat

Du må søke om studentvisum ved den italienske ambassaden eller konsulatet i landet ditt. Du må også ha et intervju på ambassaden eller konsulatet.

Nettsted:

Hvordan lage søknaden?

Etter at du har mottatt akseptbrevet eller opptaksbrevet for det tiltenkte studiet, kan du sjekke om du er kvalifisert for å få et italiensk studentvisum og deretter gå videre med prosedyren for visumsøknad. Du må presentere følgende dokumentasjon:

 • Søknadsskjema for innreisevisum; du finner den på
  http://vistoperitalia.esteri.it/Moduli/it/Formulario Visto Nazionale.pdf
 • Nylig fotografi i passstørrelse;
 • Reisedokument gyldig i minst tre måneder etter visum;
 • Påmelding eller forhåndspåmelding til et universitetskurs;
 • Bevis på at du har overnatting i Italia;
 • Bevis på at du har økonomisk støtte (minst € 448,07 per måned for studieåret, totalt € 5824,91 per år);
 • Tilstrekkelig forsikringsdekning for medisinsk behandling og sykehusinnleggelse;
 • Bevis på tilgjengeligheten av de økonomiske midlene som trengs for repatriering;
 • Bevis på tilstrekkelig kunnskap om italiensk eller engelsk i henhold til programmets språk;
 • Hvis eleven er mindreårig, må de ha samtykke til utsendelse undertegnet av hver av foreldremyndighetene, eller i deres fravær, av den juridiske vergen.

Når bør du søke?

Du bør søke om italiensk studentvisum minst tre måneder før planlagt ankomst til Italia. Behandlingen av visumsøknaden din kan ta mellom 1–3 uker. Du bør planlegge visumintervjuet ditt rundt fire til seks uker i forveien.

Lengden på studentvisumet avhenger av lengden på kurset ditt.

Behandlingstid

3 Weeks

Arbeidsmuligheter

Hvis du er fra EU, har du lov til å jobbe i Italia uten behov for arbeidstillatelse. Arbeidstiden bør ikke overstige 20 timer i uken i løpet av semesteret. Du kan kun jobbe fulltid i feriene mellom semestrene.

Internasjonale studenter fra utenfor EU må søke om arbeidstillatelse ved et lokalt immigrasjonskontor i Italia. Først må du ha en signert arbeidskontrakt og vise kopi på immigrasjonskontoret.

Timer per uke

20

Hvorfor trenger du denne typen visum?

Din visumsøknad kan bli avvist hvis du ikke kan vise bevis på de nødvendige midlene, eller hvis du oppgir uriktige eller ufullstendige dokumenter.