Master of Business Administration

Generelt

Programbeskrivelse

Har du vurdert å jobbe i virksomhet, drive eller utvikle virksomheter? I så fall vil denne unike MBA-en gi opplæring og utdanning av høy kvalitet du trenger. Du vil utvikle de profesjonelle ferdighetene som kreves for å utvikle og drive virksomhet i det 21. århundre. Studiene dine vil bygge opp et grunnlag av kunnskap om gjeldende profesjonelle prinsipper og praksis å basere karrieren din på.

“1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia , Romania, gir deg den unike muligheten til å utvikle din kompetanse innen virksomhet, ledelse og administrasjon i samsvar med dagens og fremtidige trender innen økonomi, læreplanteori og praksis, informasjon teknologi og kommunikasjon, design og vurdering, og gir kvalitet og effektive betingelser for utdanning.

Hva skal jeg studere

MBA gir muligheten til å velge mellom profesjonell opplæring for en fremtidig karriere innen forretningsadministrasjon og en mer spesialistundersøkelsesvei for de med en sterk interesse for forretningsstudier som ønsker å utføre forskning eller jobbe i forretningsadministrasjonssektoren.

Studiens lengde: 2 år, heltid, 120 studiepoeng

Læreplanen inkluderer kurs som gir opplæring i teori og praksis i forretningsadministrasjon, for eksempel: Forretningsstrategier og modeller, Bedriftskommunikasjon og forhandling, Regnskap og forretningsrådgivning, økonomisk resultatanalyse, E-Business, Business Ethics and CSR, Taxation, Investments and Anskaffelser, Prosjektsyklusledelse, Moderne spørsmål innen bedriftsledelse, forretningsrett og mekling, Onlinemarkedsføringsforskning, internasjonale anliggender og globalisering, Praksis i virksomhetsrådgivning, Entreprenørskultur og forretningsutvikling, Organisasjonsendring og innovasjonsledelse, Global Affairs Management , Økonomisk vitenskapelig forskning, konflikthåndtering, forskning for sluttoppgave

Karrieremuligheter

Næringsliv er en av drivkreftene i det moderne samfunnet. Det er også den viktigste arbeidsgiveren på arbeidsmarkedet. Heldigvis gir mastergraden i Business Administration deg utmerkede alternativer for en vellykket forretningskarriere.

Etter at du har fullført Master of Business Administration vil du ha muligheten til å gå videre i karrieren i ledelsesyrker på mellom-til-øvre nivå hos organisasjoner av alle størrelser og typer både i privat og offentlig sektor, for eksempel:

 • Multinasjonale selskaper, banker, pensjonsfond og forsikringsselskaper (f.eks. Som finansanalytiker)
 • Selskaper i alle størrelser i alle bransjer (f.eks. Som manager)
 • Regjeringsdepartementer (f.eks. Som rådgiver)
 • Akademiske institusjoner (f.eks. Som foreleser)
 • Konsulentselskaper (f.eks. Som ledelse eller bedriftskonsulent)
 • Oppstartsbedrifter (f.eks. Som gründer: å starte egen virksomhet)

Hvorfor studere i Alba Iulia?

Master of Business Administration tilbyr en unik mulighet til å gjennomføre en ph.d.-grad i et pulserende forskningsstyrt miljø som er stolt av sin nasjonale og internasjonale status. Muligheten for erfaringsmessig og praktisk læring gjennom praksisplasser og praktiske kurs kombinert med den enestående muligheten til å jobbe med fremragende og dedikerte akademikere gir studentene muligheten til å oppgradere etter å ha tilegnet seg et unikt sett med ferdigheter og kunnskap.

Master of Business Administration er utviklet av medlemmene i Institutt for økonomi og forretningsadministrasjon. Avdelingen er høyt rangert i Romania med aktive forskningsgrupper innen forretningsadministrasjon.

Den vakre og historiske byen Alba Iulia gir en stimulerende og pittoresk bakgrunn til mesterens opplevelse.

Hvordan søke?

Faglige krav:

Søkerne må presentere studiepapirer utstedt av akkrediterte / anerkjente utdanningsinstitusjoner, ha gode resultater i utdanning, henholdsvis et gjennomsnitt av studieårene på minst 7 (syv) tilsvarende skåringssystemet i Romania eller den "gode" poengsummen, som sak.

Engelskspråklige krav:

For anerkjente studieprogrammer som gjennomføres på fremmedspråk, vil den mottakende høyskoleinstitusjonen organisere en fremmedspråktest. Personer som kommer fra land der det offisielle språket er språket som kursene kjøres i og personer som har et internasjonalt anerkjent språksertifikat, vil bli fritatt for denne testen.

Registreringskrav:

Internasjonale studenter fra utenfor EU som ønsker å delta på et studium må overholde den nasjonale lovgivningen og “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia Charter.

Søknadsprosedyre:

 • Trinn 1. Potensielle studenter vil med jevne mellomrom sende søknadsfilene direkte til “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia .
 • Trinn 2. Universitetet vil evaluere filene og sende til Ministry of National Education - General Department for International Relations, en kortliste over personer som er nominert til å motta Letter of Acceptance to Studies. Sammen med listen må universitetet sende en kopi av søknadsfilene
 • Trinn 3. Generaldepartementet for internasjonale relasjoner vil utstede Letter of Acceptance for Studies og sende det til 1. desember 1918 ”University of Alba Iulia.
 • Trinn 4. Søknader mottas rullende, med begynnelse av juni til slutten av august for opptak til studier i påfølgende studieår. Akseptbrevet vil bli utstedt av Kunnskapsdepartementet ved begynnelsen av hvert studieår, dvs. 1. oktober.

Dokumenter som kreves for applikasjonsfilen:

 1. Søknadsskjema (i to eksemplarer);
 2. Sertifisert kopi av videregående eksamensbevis eller tilsvarende - for bachelorstudier - behørig stemplet av den rumenske ambassaden;
 3. Sertifisert kopi av bachelorgraden eller tilsvarende - for forskere eller doktorgrad. - behørig stemplet av den rumenske ambassaden;
 4. Transkripsjon av poster oversatt til rumensk, engelsk, fransk eller tysk;
 5. Språkattest (valgfritt);
 6. Sertifisert kopi av fødselsattesten;
 7. En kopi av passet gyldig minst 6 måneder etter datoen for godkjenningsbrevet til studier.
 8. Legeattest (på et utbredt internasjonalt språk) for å bevise at personen som skal være registrert for studier ikke lider av smittsomme sykdommer eller andre sykdommer som er uforenlig med fremtidens yrke;
 9. To bilder av pass-type.

Undervisning

Undervisning for utenlandske statsborgere fra ikke-EU-land som skal betales forskuddsvis i ett studieår:

Master of Business Administration

 • 2700 euro per år for ikke-UE potensielle studenter
 • 3000 lei / år for UE-potensielle studenter

Registrering

Når de registrerer seg, vil kandidatene presentere originaldokumentene fra søknadsfilen, bekreftet for autentisering av ambassadøren i Romania til utstederlandet eller godkjent med Apostille i Haag, hvis de tidligere studiene ikke ble fullført i Romania, i et EU-land eller i samsvar med rettshjelpsavtalene som er inngått mellom Romania og tredjeland.

Sist oppdatert april 2020

Om skolen

As a public higher education institution, “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia is going through a new stage of its existence, a stage marked by the three principles underlying the current manda ... Les mer

As a public higher education institution, “1 Decembrie 1918” University of Alba Iulia is going through a new stage of its existence, a stage marked by the three principles underlying the current mandate of the University’s Management: performance, quality, and consistency. As a relatively young University - we are celebrating 28 years of existence in 2019 -, our University is fully aware of its purpose and role within the higher education system in Romania and constantly relates to the tradition of the Transylvanian educational system. Minimér
Alba Iulia