MBA-programmer

Master of Business Administration (MBA) er en høyere grad innenfor økonomi og ledelse. MBA-utdanningene regnes for å være blant de mest prestisjefylte i verden. På et MBA-program studerer du ledelsesprinsipper, både teoretisk og anvendt, og kunnskapen som MBA-studiet gir deg kan brukes i et mangfold av av virkelige situasjoner i bedriftsverdenen. 

En MBA kan gi CV-en din noen ekstra konkurransefortrinn - enten du kommer direkte fra en lavere grad, eller har vært i yrkeslivet en stund. MBA i internasjonale virksomheter, MBA i HR, MBA i finans, MBA i ledelse, MBA i IT, MBA i markedsføring og mange andre MBA-utdanninger kan brukes på et mangfold av virksomhetsområder. En MBA-grad vil være en fordel for deg som ønsker å arbeide i offentlig sektor, non-profit-organisasjoner eller privat sektor - men også for deg som vil eie din egen virksomhet.

Mangfoldet av forskjellige MBA-utdanninger kan være overveldende - ikke la det stoppe deg! Begynn letingen med å ta en titt på listen nedenfor, over de mest populære MBA-programmene.

Nye MBA'er

American Tech and Management University

Master of Business Administration

August 16, 2018
ATMUs MBA-akselerert program tar sikte på å bygge bro mellom gapet mellom teoretisk kunnskap og strategisk bruk, med fokus på peer-læring og implementering på stedet. Kandidater fra dette programmet vil bli utsatt for alle nødvendige operasjoner av en funksjonell organisasjon, inkludert, men ikke begrenset til: markedsføring, økonomi, regnskap, drift o… [+]g menneskelige ressurser. Under oppdrag av global, håndplukket fakultet med stor erfaring fra både akademi og industri, vil ATMU-studenter bli utsatt for ekspertise som er temperert av real-life ferdigheter. [-]

EGADE Business School

MBA i global virksomhet og strategi

August 6, 2018
MBA i Global Business and Strategy er et todelt globalt MBA-program med Belk College of Business ved University of North Carolina i Charlotte (UNCC), og representerer et vellykket partnerskap mellom to prestisjefylte handelshøyskoler i utdanning av globale ledere.

Husson University

Master of Business Administration (MBA)

August 13, 2018
Master of Business Administration Program reflekterer Hussons tro på at en god utdanning er mer enn et spørsmål om teori og bøker. Vårt utdannet program er utviklet for å utvikle og styrke dine ferdigheter i analyse, beslutningstaking og ledelse.

Universiteter i Norge

Endre lokasjon

Hva er en MBA?

En MBA lærer først og fremst de kvantitative ferdigheter som kreves for lederstillinger, som regnskap, finans, markedsføring, statistikk, prosjektledelse, drift forskning teknikker, analytisk beslutningstaking, og menneskelige ressurser. Noen MBA-programmer er spesialister på et bestemt område, for eksempel finans , IT eller International Business , mens andre er mer generelle. Mange studenter utenfor bedriften yrke forfølge en MBA fordi det gir dem kompetanse til å flytte inn i lederstillinger i deres opprinnelige feltet. For eksempel, mange ingeniører velger en MBA i stedet for en teknisk master fordi de blir interessert i ledelse etter honing sine tekniske ferdigheter for et par år.

Fordelene av en MBA

Muligheten til å kreve en høyere lønn er den mest synlige grunn til å ta en MBA-program. En 2012 studie avforbes.com/sites/ronaldyeaple/2012/05/30/is-the-mba-obsolete/ " data-cke-saved-href="http://www.forbes.com/sites/ronaldyeaple/2012/05/30/is-the-mba-obsolete/">Forbes reported at heltidsstudenter vanligvis fått jobb etter endt utdanning som betalte 50 prosent høyere enn sine inntekter før de begynte på skolen. En annen studie av skoler i Virginia fant at 18 måneder etter endt utdanning, median lønn for MBA nyutdannede var omtrent det dobbelte av kandidater med en bachelorgrad i business.

I tillegg til økt inntjening, tar en MBA har andre fordeler, for eksempel:

 • Få kunnskap om beste praksis og andre aspekter ved virksomheten miljøet som kan gi deg et bredere perspektiv.Dette perspektivet kan hjelpe deg å ta bedre beslutninger og forbedre din evne til å bygge mellommenneskelige relasjoner som du avtale med både kunder og ansatte.
 • Gir deg et nettverk mulighet til å møte med mennesker fra andre
  næringer. I tillegg til å øke din personlige nettverk, vil du også få innsikt i hvordan ulike bransjer opererer og problemene de står overfor.
 • Gi en sjanse til å praktisere ledelse og samarbeidsevner i en setting med få, om noen, konsekvenser for å gjøre feil.
 • Demonstrere at du er forpliktet til yrket ditt. Det er ingenting som en avansert grad å la andre vite at du er seriøs om din karriere. En annen fordel med å være student er at du kan også være kvalifisert for rabatter i faglige fellesskap mens du går på skole.
 • Lære ferdigheter som vil overføre til andre deler av livet ditt. Ledelsen og kvantitative ferdigheter du lære av en MBA kan hjelpe deg å ta bedre beslutninger og bli mer organisert i alle aspekter av livet ditt. Dine MBA ferdigheter kan også være verdifullt hvis du har en lidenskap som fører deg til en lederrolle i en organisasjon utenfor av din daglige jobb.

Plukke MBA-program som er riktig for deg

Det er hundrevis av MBA-programmer, så før du plukke en, tenk på dine mål, interesser og din livsstil. Hvis dine mål og interesser er fokusert på ett område, for eksempel økonomi, entreprenørskap, eller internasjonal virksomhet, kan det være lurt å satse på en spesialisert program. Din livsstil vil også hjelpe deg å avgjøre om du ønsker å gå på skole på heltid, deltid, eller forfølge en online eller fjernundervisning studium.

 • Fulltid . Går på skole på heltid krever vanligvis en to-årig satsing. I løpet av denne tiden, vil du sannsynligvis ikke være i stand til å holde nede en fulltids jobb, så sørg for å faktor som i dine utgifter. På den annen side, går på skole på heltid kan du vie din fulle oppmerksomhet til dine studier og vil forlate deg mer tid til familieforpliktelser og andre sysler.
 • Deltid . Mange skoler tilbyr deltidsprogrammer i løpet av kvelden eller i helgene. Weekendprogram er spesielt populært blant studenter som må reise for arbeid eller som arbeider uregelmessig timer. Den store fordelen til deltid oppmøte er at du ikke trenger å gi opp jobben din, og noen arbeidsgivere kan også betale for alle eller noen av dine utgifter. Men sjonglerer en fulltids jobb med deltidsstudier er ikke for alle. Deltid programmene varierer betydelig i lengde. Noen programmer er veldig strukturert og tilbud akselerert læring alternativer som kan gjennomføres på ett år, mens andre lar deg å fortsette i ditt tempo og ta den tiden du trenger for å fullføre.
 • Online og fjernundervisning . Online og fjernundervisning MBA-programmer blir stadig mer populært. Mange tilbyr betydelig fleksibilitet i tidsplaner og varighet, og kan tillate deg å delta i en prestisjefylt program uten å flytte. Du går glipp av muligheter for nettverksbygging og evnen til å lære av medstudenter når du studere på nettet. Men mange fjernundervisning har "kohorter" i ett område, slik at du kan opprettholde noen av fordelene med in-residence oppmøte.


Her er noen flere ting du bør vurdere når du velger en MBA-program:

 • Kostnadene varierer mye, fra ca $ 20,000 til opp til $ 60 000 eller mer på en topp-tier institusjon. Men Forbes studie fant at det vanligvis tar bare ca 3,5-4 år å bryte selv på MBA investering.
 • Sørg for å velge en akkreditert MBA-program. Det finnes dusinvis av akkrediteringsorganer som Foreningen til Advance Collegiate Schools of Business i USA og Association of MBAs i Storbritannia.


Karrieremuligheter

De karrieremuligheter med en MBA er nesten uendelige. Noen kandidater velger å forbli i tradisjonelle virksomheter innenfor en bestemt bransje, mens andre kan være lurt å endre bransjer eller bruke sine ferdigheter til å starte opp sin egen bedrift. Mange lokale, statlige og føderale statsansatte også finne at en MBA gir de ferdighetene de trenger for å flytte inn i høyere nivå stillinger og selv flytte fra en offentlig etat til en annen. Non-profit organisasjoner trenger alltid folk som er både lidenskapelig og vet hvordan de skal kjøre ting. Uansett hva du velger å gjøre, vil du sette MBA ferdigheter til god bruk!