Read the Official Description

Opplæringsreferanse i Frankrike, rangert som nummer 1 i Eduniversal palmares siden 2002, gir MBA-spesialisert økonomisk intelligensstrategi SIE også tittelen "Expert (e) i økonomisk intelligens" , nivå I, registrert i National Directory of Professional Certifications (RNCP) .

Organisert rundt et læresenter (referanseprogram i strategi og økonomisk intelligens) og et anvendt forskningssenter i IE, er denne banebrytende strukturen i Europa solid forankret i en tverrfaglig tilnærming til å lese magtbalansen. International.

Mens begrepet økonomisk krig har formidlet mange tvetydigheter, ikke epistemologisk men ideologisk, har den teoretiske undersøkelsen de siste årene nå en tendens til å klargjøre og validere vår tilnærming til konkurransekonflikter.

plasseringer

Siden 2002 har hun blitt rangert som den beste franske formasjonen i "Economic Intelligence" av Eduniversal-SMBGs guide til de beste master og 8. beste mester i verden i 2017 i " Masters in Business Intelligence, Knowledge and Security Management " (best-masters.com).

Christian Harbulot, programleder, mottok prisen for den beste pedagogiske trener i 2011 for pedagogikkprisene.

målsettinger

Tren de beste eksperter i strategi og forretningsinformasjon.

Hvem trener for?

MBA-strategien og økonomisk intelligens er rettet mot studenter fra universiteter, handelshøgskoler, ingeniører, IEPer og fagfolk.

Kursprogram

Reformen av vår pedagogikk trådte i kraft i begynnelsen av studieåret 2015/2016. Den er strukturert rundt tre hovedprinsipper:

 • En omlegging av de syv kursmodulene
 • Større hensyn til enkeltarbeid
 • En dynamisk læring av EI spredte seg over fjorten øvelser i løpet av året.

Opprettelsen av en Business Development-modul reflekterer vårt ønske om å forankre noen av leksjonene fra EMT i spørsmålet om å utvikle selskapets konkurranseevne. Det virker som viktig for oss å trene våre studenter i informasjonsstyringsmetoder tilpasset konteksten til global konkurranse. Modulen dedikert til analyse og metodikk har et tverrfaglig kall som gjør det mulig å krysse ledelsens, organisasjonens og den faktiske IEs bidrag.

Individuelt arbeid står nå for 30% av totalpoengsummen. Denne endringen i evalueringen gjør ikke tvil om betydningen av gruppearbeid, men har som mål å bedre forstå utviklingen av kunnskapsinnkjøp.

Styrken til EMT i dag er evnen til å gi elevene virkelige saker å bli behandlet i ulike former for trening. Deres antall og mangfold stiller oss i dag som den eneste opplæringen for å lære EI ved å kombinere produksjon av kunnskap, kontroll av økonomiske maktforhold og bruken av informasjonsteknologi.

 • Modul 1: Forstå økonomisk intelligens
 • Modul 2: Geoøkonomi og globalisering
 • Modul 3: Informasjonsledelse og kunnskapsproduksjon
 • Modul 4: Analyse og metodikk
 • Modul 5: Risikostyring
 • Modul 6: Forretningsutvikling og økonomisk intelligens
 • Modul 7: Innflytelsesoperasjoner
 • Operasjonsøvelser

Mercurie profesjonaliseringsprogram

Profesjonsprogram i økonomisk intelligens

MercurIE er et av undervisningsresponsene til EGE som gjør det mulig for studenten å forstå de strategiske aksene utviklet av et selskap i opplæringen "Economic Intelligence Strategy EIS".

Av lag arbeider studentene til fordel for en ledelse av en stor gruppe, en SMB eller en skuespiller i offentlig eller parapublic sektor for å gjennomføre en studie som krever perfekt manipulering av metodologien undervist.

Over 8 måneder, en dag i uken, ledsaget av en lærer fra skolen og ledere fra partnerfirmaet, omdefinerer studentene temaet for studien, etablerer et system for overvåking og innsamling av informasjon, gjennomføre studien med møte av eksperter og feltoperasjoner (messer, besøk?) og slutt dokumentet med et sett med anbefalinger som skal følges.

De må da støtte sitt arbeid med en presentasjon innenfor den aktuelle avdeling.

Dette MercurIE-programmet er mye mer enn et internship siden det gir studentene mulighet til å gjennomføre hele eller deler av det lærte programmet og utvikler et samarbeid innen prestisjefylte strukturer som Innovasjonsverk fra EADS-gruppen, R

muligheter

Siden opprettelsen i 1997 har L'Ecole de Guerre Economique etablert seg som den europeiske referansen til utdanning i økonomisk intelligens .

En sentral aktør i det franske landskapet til EI, skiller den L'Ecole de Guerre Economique ut av sitt permanente ønske om å fremme EI .

Dens alumni nettverk er den største og en av de mektigste i Frankrike i IE. Alumni Association (AEGE), som samler alle kandidater fra skolen (opplæring og videreutdanning) representerer mer enn 1700 aktive medlemmer .

Den profesjonelle integrasjonen, i handelen til EI, er av størrelsesorden 85%.

Denne figuren alene illustrerer EGEs gode rykte blant bedrifter og regjeringer.

innleggelser

Skolen tilbyr deg muligheten til å søke online gjennom hele året: fra januar til desember.

Valg av kandidater er gjort på fil (CV søknadsskjema) etterfulgt av et motivasjonsintervju.

Opptaksvilkår:

Bac 4 validerte eller Bac 3 og 3 års erfaring med rammefunksjoner.

Program taught in:
Fransk

See 4 more programs offered by L'Ecole de Guerre Economique »

Last updated March 1, 2019
Dette kurset er Campus based
Startdato
Sept. 2019
Duration
1 år
Heltid studier
Pris
12,000 EUR
Deadline
By locations
By date
Startdato
Sept. 2019
Sluttdato
Application deadline

Sept. 2019

Location
Application deadline
Sluttdato