ESSLINGEN MBA: MER EN ET TYPISK MBA-PROGRAM

 • Designet for studenter fra STEM-felt med ledelsesambisjoner

 • Ligger i et av Europas mest innovative og avanserte industrielle regioner, en enestående bedriftsklynger

 • Sterke lenker til globale spillere, skjulte master og familiebedrifter, som Bosch, Daimler, EY, Festo, Hewlett Packard, IBM, Kärcher, Porsche, PwC og Siemens.

 • Løfter elevene ut av klasserommet til virkelige situasjoner i bransjen gjennom bedriftsbesøk, case studies og teamprosjekter med bedrifter

 • Spesialisering i et industrielt ledelsesområde under det obligatoriske bedriftsprosjektet og masteroppgaven i bransjen

 • Optimal læringsmiljø med høy professor-student forhold

 • Internasjonalt rangert blant de beste europeiske MBA-programmene i industriell ledelse

MANAGEMENT CAREERS IN AN INTERNATIONAL NETWORK

"Esslingen MBA er et optimalt supplement til min faglige bakgrunn som mekanisk ingeniør"

 • Bryan Morehouse, MBA 2015, Customer Solution Business Development Specialist

Dagens bedriftsledere trenger et helt nytt spekter av ferdigheter for å lede et foretak på verdensmarkedet. De trenger å kombinere en sterk industriell kunnskap med en lidenskap for ledelse; å bygge broer mellom land og kulturer. Esslingen MBA er dedikert til å utdanne høyt kvalifiserte forretningsfolk, og forbereder dem til en lederkarriere i et internasjonalt miljø.

Som Esslingen MBA-kandidat, vil du jobbe med grensesnittet mellom teknologi og ledelse, eller i en lederstilling som krever målrettet problemløsning.

Esslingen MBA-kandidater er spesielt ettertraktet av tyske selskaper innen automotive og maskinteknikk, samt rådgivning.

Hands-on læringsaktiviteter, som for eksempel bedriftsbesøk og reelle eksempler er utført under tett veiledning; Studentene har mulighet til å studere tysk og å utforske den tyske mentalitet og kultur ved å delta i utflukter, kulturelle foredrag og sosiale arrangementer. Våre programmer er sterkt sponset av den tyske regjeringen.

Studentene får en MBA verdi på over € 30.000 for mindre enn € 4000!

ENGINEERING OG MANAGEMENT: FOKUS PÅ INDUSTRIEN

Esslingen University er et av de ledende universitetene i Tyskland for anvendt vitenskap, med kjerneområder innen ingeniørfag og ledelse samt anvendt forskning. Disse styrkene danner Esslingen MBA i International Industrial Management, som fokuserer på de funksjonelle områdene virksomheter (drift, markedsføring og økonomi) i industrisektoren og de omfattende tjenestene.

ALUMNI NETWORK RUNDT GLOBE

"Alumni-nettverket og nærkontakten med selskapene i Neckar-dalen ga mange verdifulle innsikt i de nyeste utviklingene"

 • Fiona van Petegem, MBA 2016 Prosjektingeniør

Nettverk er viktig for suksess i dagens globale næringsliv. Over 90% av Esslingen MBA-studenter er internasjonale, med representanter fra ca. 12 forskjellige nasjoner hvert år: Det resulterende interkulturelle nettverket er et spesielt høydepunkt i Esslingen MBA.

ESSLINGEN - ET IDELT STED FOR Å STUDERE

Byen Esslingen har en befolkning på over 93 000 innbyggere, og ligger ligger i vinmarkene med utsikt over Neckar-dalen. Stuttgart, hovedstaden Baden-Wuerttemberg, ligger bare 20 kilometer unna.

Nær universitetet er det mange turstier gjennom vingårder og skoger som kan utforskes til fots, på sykkel eller segway. Innenfor byen er det mange parker, byens slott, vannveier, gatekafeer og teatre. Om vinteren lyser det gamle sentrum med et julemarked; om sommeren lever live musikk, friluft kinoer og håndverkere markeder gjør Esslingen til liv. Esslingen historiske sentrum, med bindingsverkshusene, kafeene og det mangfoldige kulturlivet, er et ideelt miljø for en vellykket studietid.

Esslingen har en historie helt tilbake over 1200 år, en historie der tradisjon og utvikling har gått hånd i hånd. Esslingen har siden sin industrialisering vært et sentralt senter for ingeniørutdanning, og det er denne blandingen av teknisk dyktighet og kulturtradisjon som gjør Esslingen til et ideelt sted å studere.

HØYDEPUNKTER AV ESSLINGEN MBA

Realistiske case-studier

Modulen Business Planning er utformet for å bringe sammen og anvende kunnskap ervervet i andre moduler: grunnla et selskap og vurdere en forretningsidé; bedriftens beslutningsprosesser; og kjøp og salg av en bedrift eller en forretningsenhet er dekket i denne modulen.

Fokusere på industri gjennom bedriftsbesøk

Modulen Operations Management er utformet slik at studenten forstår viktigheten av virksomheten i virksomheten. Gjennom selskapsbesøk lærer elevene ulike måter å møte operative utfordringer og være konkurransedyktige.

Bedriftens prosjekt og avhandling i bransjen

Esslingen University er omgitt av kjente selskaper, mange av dem globale aktører som Behr, Bosch, Daimler, Festo, Hewlett Packard, IBM, Kaercher, Modine, Porsche og Siemens. En stor fordel for universitetet og våre studenter.

STUDI IN ENGLISH - EXPERIENCE TYSKLAND

Esslingen MBA tar sikte på å forberede studentene på en lederkarriere i et internasjonalt miljø. Kurset legger vekt på praktisk opplæring og bruk av analytiske verktøy, som arbeider med et bredt spekter av ledelseskonsepter. Vårt språk- og kulturprogram forbereder studentene til arbeid i et tysk selskap

GRADUATER AV ESSLINGEN MBA

  • ha en grundig forståelse av de funksjonelle områder av virksomheten og sammenhenger i komplekse organisasjoner
  • er i stand til å tenke og handle i globale dimensjoner
  • har erfaring med anvendt kvantitative og atferdsmessige verktøy for forretningsanalyse og beslutningstaking
  • er i stand til å bygge broer mellom selskaper, land og kulturer

Å studere The Esslingen MBA er mer enn bare utdanning. Det er en opplevelse som utvider deltakernes horisonter.

TOP 8 grunner til å studere i ESSLINGEN MBA

 • Studier i et av de mest industri regioner i Europa
 • Få et akkreditert MBA-grad
 • Alle MBA-klasser blir undervist på engelsk av høyt kvalifiserte professorer eller profesjonelt kvalifiserte instruktører med rik forretningsopplevelse
 • Vår Esslingen MBA er godt koblet til, og godt støttet av, selskaper som Bosch og Festo
 • En mangfoldig MBA-klasse er en av våre sterkeste ressurser. Det er også en av våre største pedagogiske verktøy for å integrere de ulike individuelle perspektiver av deltakerne, den pedagogiske tilnærmingen og pensum
 • Et nært forhold til bransjen gjør at studenten å lære teori og få state-of-the-art kunnskap, både innenfor og utenfor klasserommet. Hands-on læringsaktiviteter, som for eksempel bedriftsbesøk og reelle eksempler er utført under tett veiledning
 • Studentene har mulighet til å studere tysk og å utforske den tyske mentalitet og kultur ved å delta i utflukter, kulturelle foredrag og sosiale arrangementer
 • Liten klassestørrelse på 25 gir studentene et optimalt læringsmiljø

Akademiske inntakskriterier

Vi foretrekker søkere med en lavere grad innen engineering, matematikk eller naturfag.

Våre søkere må ha minst to års arbeidserfaring samlet etter sitt første universitetsgrad.


Søknad periode: 1 oktober til 31 mai


Programmet begynner: september hvert år


Undervisningsspråk: Helt på engelsk


Forberedelseskurs i tysk språk og kultur: 3 uker i september, før MBA-programmet


Kursmoduler

  • Semester 1: Finans, Informasjonsteknologi, Markedsføring og strategi, Metoder og verktøy, Operations Management, Organizational Behavior
  • Semester 2: Forretningsplanlegging, økonomi, internasjonal styring, metoder og verktøy, organisatorisk oppførsel
  • Semester 3: Metoder og verktøy, Bedriftsprosjekt, masteroppgave og avhandlingskollokvium

Studiepoeng: 30 studiepoeng per semester: 90 studiepoeng totalt

Studeringssted: Esslingen Hilltop campus

Grad: Master of Business Administration (MBA)

Program undervist i:
Engelsk
Dette kurset er Campusbasert
Startdato
okt. 2019
Duration
3 semestre
Heltid studier
Pris
1,200 EUR
per semester, innmeldingsavgift: EUR 150
Deadline
Etter sted
Etter dato
Startdato
okt. 2019
Sluttdato
Søknadsfrist

okt. 2019