ENERGY MANAGEMENT (MBA)

Programbeskrivelse

Masterprogrammet "Energistyring" på TU-Campus EUREF i Berlin gir ikke bare den nyeste innsikt i energiledelse, men diskuterer dagens utfordringer og forbereder studentene for ledende roller i å forme næringen og samfunnet for fremtiden. Dette programmet er en heltids master i Technische University Berlin, en av de største universiteter av teknologi i Tyskland. En av de viktigste oppgavene er å utdanne studenter til å møte utfordringene i en verden som i økende grad preges av teknologi og fremgang. Universitetsrangeringer gir vitnesbyrd om suksessene ved å kontinuerlig rangere TU Berlin blant de øverste akademiske institusjonene rundt om i verden.

Programinnhold

Ledelsesbeslutninger i energisektoren krever en grundig forståelse av sektorens tekniske, økonomiske, juridiske og entreprenørmessige særegenheter. Klima og økonomiske endringer, kontroversielle meninger, teknologiske fremskritt samt reguleringsform og begrense entreprenørskapsrommet, men tilbyr også sjanser og muligheter. Industrien krever derfor bredt dyktige personer som er eksperter på området.

Mastergradsprogrammet er undervist i en periode på tre semestre. Første semester dekker tekniske, økonomiske, entreprenørmessige og juridiske grunnlag for ledelsesbeslutninger i energisektoren; Andre semester utdyper denne oppfatningen og ser på forretningspraksis, hovedsakelig av nettbaserte verktøy og investeringer; Det tredje semesteret utvider utsikten samtidig som det fokuserer på praksis i henhold til studentens individuelle interesser. Alle semester er forelesninger, opplæringsformer, seminarer samt utflukter, elektroniske materialer relatert til praksis og fritidsaktiviteter. Mastergradsoppgaven er skrevet på slutten av tredje semester og avsluttes.

moduler

 • Teknologiske grunnlag
 • Økonomiske grunnlag
 • Strategisk ledelse og global ledelse
 • Energilov
 • Strømnettet
 • Energi Økonomi og Energibesparende
 • Investeringer i Grids, Storage og Power Plants
 • (Bygg) Energieffektivitet / Teknologi og innovasjonsledelse (obligatorisk valgfag)

Fordeler og muligheter

Programmet er utviklet i nært samarbeid med ledende bedrifter, konsulenter og regulerende myndigheter i energisektoren. TU Campus EUREF har blitt etablert med sin 5,5 hektar storbykvarter som et symbol på energirevolusjonen i Tyskland og fungerer som hjemmebase for bedrifter som arbeider innen energi, bærekraft og mobilitet. Å være en unik testplattform for utviklingen av den energieffektive modellbyen i morgen, er masterstudenter direkte involvert i utvikling, testing og realisering av innovative konsepter innen dette laboratoriet.

Programmets tverrfaglige innhold, som dekker de politiske, økonomiske, tekniske og juridiske aspektene i energimarkedet, gir studentene og fremtidige ansatte en særegen profil og kvalifiserer dem for ledende stillinger i energisektoren. Lære og studere i små grupper på opptil 30 studenter gir mulighet for individuelle og gode læringsforhold.

Søknadsprosedyre

Søknadsfristen er 31. mai hvert år for en start i oktober samme år. Vennligst send kun PDF-filer.

Nødvendige søknadsdokumenter

 • Motivasjonsbrev på engelsk (maks 1 side A4, ca. 400 ord)
 • Tabell Curriculum Vitae med informasjon om pedagogisk og faglig bakgrunn
 • Universitetsgrad (er) anerkjent av tyske universiteter (minst 210 studiepoeng)
 • Bevis på arbeidserfaring på minst ett år (helst i de relevante arbeidsområdene av energi) etter gjennomføring av studier
 • Bevis på kunnskap om engelskspråk på nivå B2 (eller høyere) av det felles europeiske referanseprogrammet for språk (CEFR) - ikke nødvendig for videregående opplæring med engelskspråklige

Opptaksprosessen er underlagt den detaljerte TU-forskriften.

Antall studenter er begrenset til 30 per år. En opptakskomite bestemmer om valg basert på resultater fra tidligere studier, studieprofilen og videre relevante kvalifikasjoner som ble oppnådd utenfor universitetet.

Denne skolen tilbyr programmer på engelsk

Program undervist i:
 • Engelsk
Sist oppdatert Februar 11, 2019
Dette kurset er Campusbasert
Startdato
Duration
3 semestre
Heltid studier
Pris
6,000 EUR
- Pris per semester
Etter sted
Etter dato
Startdato
Sluttdato
Søknadsfrist
Location
Søknadsfrist
Sluttdato

EUREF Campus - A strong community

TU Berlin School of Economics and Management