EMBA

King Fahd University of Petroleum and Minerals (KFUPM) - College of Industrial Management (CIM)

Programbeskrivelse

Les den offisielle beskrivelsen

AACSB Accredited

EMBA

King Fahd University of Petroleum and Minerals (KFUPM) - College of Industrial Management (CIM)

Den overordnede hensikten med Executive MBA-programmet på KFUPM er å tilby en unik læringsmulighet for mellomstarriere og ledende ansatte i Kongeriket Saudi-Arabia og GCC-regionen som ønsker å forbedre sin kunnskap og effektivitet mens de fortsatt er aktivt involvert i sin virksomhet og profesjonell karriere. Vårt mål er å gi disse fagfolkene mulighet til å ta sine selskaper inn i fremtiden - lokalt, nasjonalt og globalt. Deltakerne i vår EMBA lærer å være fremtidsrettet personer med eksponering for forretningsprosesser over hele verden.

Programmet er utviklet for å utvikle strategiske tenkning og lederskap ferdigheter av deltakerne, samt forbedre deres forståelse av den globale økonomien og bruk av informasjonsteknologi for å forberede dem på utfordrende roller som bedriftsledere i en raskt skiftende og globalt konkurransedyktig virksomhet miljø som krever nye perspektiver og kontinuerlig selvfornyelse for å forvandle forretningsmessige utfordringer til muligheter. Programmet legger vekt på tverrfaglig næringslivskunnskap, samarbeid og gruppestudier, etikk og verdiskaping som primært raison d'être av moderne næringsvirksomheter.

Læreplanen for Executive MBA er utformet for å være relevant, global, interaktiv og engasjerende. Pensum tilbyr og integrert og samordnet perspektiv på banebrytende problemstillinger. Det er rettet mot å styrke deltakerens lederskap og strategiske tenkning ferdigheter.

Executive MBA-programmet er en 43-studieplan som gir et komplett rammeverk for strategisk ledelse av en organisasjon. Strukturert rundt et mindre klasses format, forenkler dette programmet overføringen av kunnskaper og ferdigheter som trengs for å oppnå de nødvendige egenskapene for suksess i et evolusjonerende forretningsmiljø.

For å imøtekomme den travle timeplanen for deltakerne, har Executive MBA blitt strukturert som et toårig (fire semestre) program. I løpet av hvert semester møtes deltakerne hver annen uke på torsdager og fredager. Klasser holdes på fasiliteter designet for lederopplæring både inn og ut av campus.

Programmisjon

Å gi en høykvalitets opplæringsutdanning til ledere av privat og offentlig sektor i regionen. Executive MBA forbedrer muligheten til å strategisk tenke, planlegge og handle i et stadig mer konkurransedyktig og komplekst forretningsmiljø.

Objektiv

Det overordnede målet med KFUPM-EMBA er å forbedre de ledende ferdigheter som er nødvendige for erfarne leder og ledere som ønsker å forbedre effektiviteten. Spesielt er programmet utformet for å:

 1. Fremheve ledelse, etikk og innovasjon
 2. Utvikle strategiske perspektiver
 3. Fokus på forandringsstyring
 4. Gi et globalt perspektiv
 5. Forbedre kritisk tenkning, forhandlinger, kommunikasjon og teamarbeid ferdigheter

Undervisningsmetodikk

KFUPM tilbyr et dynamisk læringsmiljø. Vi bruker undervisningsmetodikk som vektlegger betydningen av funksjonell samhandling og sammenheng. Vi leverer en balansert blanding av teori og praksis gjennom passende sekvenserte individuelle emner. Deltakerne i EMBA lærer ikke bare fra fakultetets kompetanse, men også av erfaringer fra hverandre. Vår EMBA tilbyr et læringsmiljø som er: dynamisk, interaktiv, deltakende og applikasjonsorientert. Vår læringsmetode inkluderer bruk av:

 1. Studie gruppe
 2. Simuleringer og forretningsspill
 3. presentasjoner
 4. Rollespill
 5. diskusjoner
 6. Saksanalyse
 7. Handlingsplaner
 8. Forelesninger fra fremtredende lærde, bedriftsledere og ledere på aktuelle fag og problemstillinger

Deltakerprofil

Deltakerne i EMBA-programmet er ledende og erfarne fagfolk. For å lykkes skal deltakerne være:

 • Meget motivert og dedikert til å lære og forbedre karrieren
 • Meget ambisiøs og interessert i å fremme deres profesjonelle liv
 • Meget inspirert, nysgjerrig, og tror på å gi viktige bidrag

Nøkkelen til suksess i EMBA er forpliktelse. KFUPM Executive MBA er et krevende forsøk, og deltakerne bør være forpliktet til programmet og dets krav.

Deltakerne forventes å bruke betydelige out-of-class-tid for utarbeidelse av oppgaver og studiegruppemøter. Alle EMBA instruksjonsøkter holdes i "smart classes". For å få full nytte av anlegget, må deltakerne ha bærbare bærbare datamaskiner.

Opptakskrav

Opptakskrav for EMBA-programmet er:

En baccalaureat grad fra en anerkjent institusjon for høyere utdanning, Bevis på engelsk ferdighet, minst 8 års arbeidserfaring inkludert 3 år på mellomstore eller øverste nivå ledende stilling. Kandidater med mindre enn 8 års arbeidserfaring kan aksepteres som eksepsjonelle tilfeller basert på anbefaling fra EMBA-komiteen og CIMs assisterende dekan.

Alle kandidatene må sende inn et utfylt søknadsskjema som støttes av følgende:

 1. Tre anbefalingsbrev
 2. En oppdatert CV
 3. Et påtegningsbrev fra søkerens arbeidsgiver (hvis aktuelt) tydelig viser arbeidsgiverens forståelse av programmets krav og vilje til å støtte søkerens opptak til programmet ved å forplikte seg til å frigjøre søkeren fra vanlig jobbansvar i løpet av dager som klasser blir holdt

Alle søknader evalueres og potensielle kandidater inviteres til personlige intervjuer utført av et team bestående av CIM Assistant Dean for Graduate-programmer og medlemmer av EMBA Stående Komité. Intervjuet er vanligvis rettet mot å evaluere kandidatens personlige egenskaper (ambisjon, motivasjon, engasjement, kommunikasjon og mellommenneskelige ferdigheter) som er nødvendig for å lykkes og dra nytte av EMBA. Det gir også intervjuet laget en mulighet til uformelt å vurdere søkerens engelskspråkkunnskaper og deres evne til å møte kravene til programmet.

Program Struktur

 1. Oppholdsperioden
  Oppholdsperioden starter i begynnelsen av programmet. Varigheten av denne oppholdsperioden er fire til fem dager. Aktiviteter i denne perioden inkluderer: orientering til programmet og oversikt over enkelte forretningsrelaterte disipliner (f.eks. Ledelse, informasjonsteknologi, økonomi, regnskap, markedsføring, økonomi og kvantitative metoder) og seminarer i aktuelle saker (f.eks. Kommunikasjonsferdigheter, tidsstyring , Stresshåndtering, forhandlingskunnskaper og kreativ tenkning).
 2. Læreplanen
  Programmet er utformet for å inkludere seksten relaterte områder. Det første året av programmet gir en grundig undersøkelse av verktøy og funksjoner i organisasjoner. Det legges vekt på sammenhengen mellom disse områdene og vil gi et sterkt grunnlag for dypere analyser i programmets andre år. Det andre året utvider deltakernes evne til å håndtere komplekse ledelsesutfordringer ved å fokusere på det større kontekstuelle miljøet i virksomheten.

Varighet og timing

Den 43 studiepoeng, toårig EMBA er delt inn i fire semestre. Klasser holdes to ganger i uken på torsdag og fredag ​​hver annen uke. Klasser starter klokka 8:00 og avsluttes klokken 16:30 (fredagskursene starter kl. 07:30) Oppholdsdagen er fra kl. 08.00 til 16.45

Graduation Krav

Graduation krav (og retention policies) for EMBA programmet er:

 1. Tilfredsstillende gjennomføring av alle nødvendige kursarbeid for graden, inkludert oppholdsperioden.
 2. Opprettholde en minimum kumulativ GPA på 3,0 på skalaen 4.0.
 3. Opprettholde høye standarder for faglig, etisk og personlig oppførsel som per universitetspolitikk.

Skolepenger

Executive MBA-opplæringen er SR 130 000 for hele programmet og inkluderer alle kursmaterialer, lærebøker, universitetsgebyr, kontinental frokost og lunsj i boligperioden og kursdager. Undervisningen skal betales i fire like avdrag på SR 32 500 før starten av hvert av de fire semesterene.

Støtter læringsopplevelser

Lære fra Leaders forelesninger

"Læring fra ledere" -sessioner er en times forelesning presentert av svært innflytelsesrike ledere som er invitert til å snakke i en av EMBA-klassene. De fremtredende høyttalerne deler sin rike kunnskap og erfaring i fagområdet av klassen.

Internasjonale akademiske turer

EMBA-programmet gjennomfører fire dagers internasjonale akademiske turer til Korea. Turen er i fellesskap organisert av KAIST og KFUPM.

Program læringsmål og mål

I samsvar med forsikring om læringsstandarder for AACSB (Foreningen for fremme av kollegiale skoler for næringslivet) International, er læringsmål og mål for EMBA-programmet vist nedenfor:

Læringsmål

Læringsmål

Læringsmål I - Deltakere vil kunne integrere konsepter og rammer fra ulike forretningsdisipliner for å analysere situasjoner og utvikle hensiktsmessige strategier
 • Deltakerne vil forstå grunnleggende forretningsfunksjoner fra et makroperspektiv
 • Deltakerne vil kunne integrere forretningskonsepter fra et makroperspektiv
 • Deltakerne vil kunne utvikle hensiktsmessige forretningsstrategier
Læringsmål II - Deltakerne vil kunne bruke kvantitative verktøy og analytiske ferdigheter i beslutningsprosessen
 • Deltakere vil demonstrere forståelse av kvantitative og analytiske teknikker for virksomheten
 • Deltakerne vil kunne bruke kvantitative og analytiske teknikker for å analysere forretningsproblemer
 • Deltakerne vil kunne bruke kvantitative og analytiske teknikker til å utvikle, implementere og evaluere forretningsstrategier
Læringsmål III - Deltakerne vil kunne utøve mellommenneskelige og ledende ferdigheter
 • Deltakerne vil kunne kommunisere effektivt muntlig og skriftlig
 • Deltakerne vil kunne jobbe effektivt med folk
 • Deltakerne vil forstå egenskapene til effektive ledere
Læringsmål IV - Deltakerne vil forstå forretningsmiljøet
 • Deltakerne vil vite om virkningen av økonomiske, sosiale, teknologiske og politiske krefter i næringslivet
 • Deltakerne forstår og setter pris på globaliseringen
Læringsmål V - Deltakerne vil kunne inkludere etiske og sosiale ansvarsprosesser i beslutningsprosesser
 • Deltakerne vil være oppmerksomme på ulike etiske rammer
 • Deltakerne vil kunne vurdere forretningsbeslutninger ved hjelp av etiske rammer
 • Deltakerne vil forstå betydningen av samfunnsansvar
 • Deltakerne vil kunne inkorporere samfunnsansvarsprosesser i forretningsbeslutninger

Liste over obligatoriske kurs

Kode Kurstittel Kredittider
ACCT 551 Finansiell regnskap og rapportering 2
ACCT 552 Ledelsesregnskap 3
ECON 551 Økonomisk styring 3
ECON 561 Makromiljøet for næringslivet 2
FIN 554 Ledelsesøkonomi 3
FIN 562 Strategisk Bedriftsfinansiering 3
MGT 551 Oppførsel og organisasjon 3
MGT 554 Forretnings Forhandlinger 2
MGT 560 Etikk og lederskap 2
MGT 561 Internasjonal virksomhet og globalisering 3
MGT 562 Strategisk ledelse 3
MGT 564 Eierstyring og selskapsledelse 2
MIS 564 Elektronisk forretningsstrategi 3
MKT 561 Strategic Marketing Management 3
OM 551 Kvantitative metoder 3
OM 552 Operations Management 3

Degree Plan for EMBA Program


År 1

58145_EMBA01.jpg

58146_EMBA02.jpg

År 2

58147_EMBA03.jpg

58148_EMBA04.jpg

Denne skolen tilbyr programmer i:
 • Engelsk
Varighet og pris
Dette kurset er Campusbasert
Start Date
Studiestart
Sept. 2019
Duration
Varighet
4 semestre
Deltid
Price
Pris
130,000 SAR
Information
Deadline
Locations
Saudi-Arabia - Dhahran, Eastern Province
Studiestart : Sept. 2019
Søknadsfrist Kontakt skolen
Studieslutt Kontakt skolen
Dates
Sept. 2019
Saudi-Arabia - Dhahran, Eastern Province
Søknadsfrist Kontakt skolen
Studieslutt Kontakt skolen